MNB
MNB - 2

Hírek

Bővíti szombathelyi önkénteseinek körét az Amigos a gyermekekért Alapítvány

2019. szeptember 27., 15:22

Az egyetemistákból álló közösség Magyarországon öt éve segíti a kórházak kis betegeinek gyógyulását közös játékkal, nyelvtanítással. A Markusovszky Kórház gyermekosztályára idén márciustól járnak.

Bővíti szombathelyi önkénteseinek körét az Amigos a gyermekekért Alapítvány

Vivien, Mirtill és Godwin az ELTE szombathelyi hallgatói. Mindhárman rendszeresen járnak a Markusovszky Kórházba, hogy tartalmasan szórakoztassák a gyermekosztály kis betegeit. Így gyorsabban telik a bent fekvők ideje, és a gyógyulás is könnyebb.

Rapos Vivien – önkéntes, Amigos a gyerekekért Alapítvány
„Jelenleg heti egyszer, keddenként látogatjuk a Markusovszky Kórházat, és a gyerekek nagy örömmel fogadnak minket, és a kórháznak a dolgozói is. Tényleg hatalmas szeretet vesz minket körül minden egyes bevetés során. A gyerekek már megismernek, és minden egyes alkalommal már nagyon várnak minket.”

Az alapítvány célja elsősorban a nyelvtanítás, de az egyetemisták annak érdekében, hogy mosolyt csaljanak a kis betegek arcára, sokszor együtt kézműveskednek is a gyerekekkel.

Affiah Godwin - önkéntes, Amigos a gyerekekért Alapítvány
„Itt Szombathelyen nincsenek bent olyan sokáig, hogy szükségük legyen a tanulásra, úgyhogy mi leginkább játszani, meg kézműveskedni szoktunk velük. Úgyhogy én ennyi papír repülőt életemben nem hajtogattam összesen, mint amióta amigo vagyok. De nagyon élvezem.”

Az Amigos a gyermekekért Alapítvány helyi csapata idén márciusban kezdett öt fővel, most már bővítenék a létszámot.

Horváth Mirtill – önkéntes, Amigos a gyerekekért Alapítvány
„Az Amigosról, mint alapítványról egy barátnőmtől hallottam, aki Budapesten tanult és ott volt amigo. Én már akkor a fejembe vettem, hogy bárcsak egyszer lenne Szombathelyen is ez az alapítvány, és akkor én is szeretnék csatlakozni hozzá, mert ez egy gyönyörű cél, amit mi képviselünk. A kedvemet főleg az hozta meg, hogy az öcsém kórházba került egyszer.”

A szombathelyi csapat tagjai azt mondják, minél többen vannak, annál több kisgyermek kórházban töltött idejét tudják tartalmas szórakozással és játékos tanulással megtölteni. Az alapítvány félévente bővíti önkénteseinek számát. Ha valaki kedvet érez a segítségnyújtáshoz, szeptember 30-án 18 óráig adhatja be jelentkezését az ELTE SEK Hallgatói Önkormányzatához. A feltétel mindössze a felsőoktatási jogviszony. Részletek az alapítvány honlapján és közösségi oldalán olvashatók.