Hírek

Bővítik a vaskeresztesi Horgászturisztikai Centrum előtti Alpesi-tavat

2019. március 25., 15:18

Áprilisban már egy nagyobb vízfelület várja a pecásokat. Májusban megkezdődik a versenyszezon is, a szövetség ismét meghirdeti a “Vasi vizek legjobb sporthorgásza” sorozatot, amely tavaly nagy népszerűségnek örvendett a hobbi- és versenyhorgászok körében is.

Bővítik a vaskeresztesi Horgászturisztikai Centrum előtti Alpesi-tavat

Március elején kezdődtek, és jó ütemben haladnak a munkálatok a szombathelyi horgászok által is kedvelt Alpesi-tónál.

Egyre többen látogatják a tavat, gyakran szerveznek itt barátságos versenyeket, iskolai programokat, ezért vált szükségessé a bővítés. A korábbi célbadobó-pálya helyén 2500 köbméter földet termelnek ki, és patkó alakúra alakítják a tavat, ezzel duplájára nő a vízfelület. Jelenleg tilos itt horgászni, várhatóan április végén fogadják újra a pecásokat több hallal és tágasabb térrel.

Puskás Norbert - elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Egy 30 ember is akár kényelmesen tud rajta akár versenyszerűen horgásnzi, a fjelesztésünk célja ez. Ami erre lehetőséget adott, az egy Leader-pályázat, amit Vaskeresztes és Narda önkomrányzatával közösen nyújtottunk be, és ez a fejlesztés annak az egyik fő eleme."

A 18 millió forint értékű pályázat egyelőre bírálati szakaszban van, ebből a tó bővítésére hárommillió forintot szánnak. (faluképek, pihenőhely) Biciklikölcsönző, kerékpáros szervizpont, a Pinka-holtághoz vezető út felújítása, pihenőhelyek és fitneszpark is szerepel a fejlesztési tervek között, ami még ez év végéig megvalósulhat. Közben május elsején a hagyományos kerkafalvi nyitófordulóval elindul a versenyszezon.  

Tóth Milán - szervezési és információs munkatárs, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Ez egy öt fordulóból álló versenysorozat, különböző helyszíneken kerül megrendezésre, ide hobbi és versenyző kategóriában várunk pecásokat, tavaly is nagy sikere volt a versenysorozatnak, összesen 150 fő indult el az öt forduló során, átlagban 45-50 fővel zajlottak ezek a versenyek."

14. alkalommal szervezik meg az általános iskolai horgászvetélkedőt, amelyre ezúttal 32 csapat jelentkezett. Két levelező fordulót követően a legjobbak június elején a megszépült Alpesi-tavon egy horgászversenyen mérkőzhetnek meg.