Hírek

Bővül a Brenner-óvoda

2015. március 25., 16:47

Ütemterv szerint haladnak a Brenner-iskola új, 24 tantermes épületének építési munkái. Az uniós és állami támogatással, mintegy 2,2 milliárd forintból megvalósuló beruházás része a mostani alsó tagozat helyén egy óvoda kialakítása is, amelynek kivitelezése április elején kezdődhet el - erről tartottak sajtótájékoztatót a püspöki hivatalban.

Bővül a Brenner-óvoda

A Hollán Ernő utcai műemléképület csaknem száz éve oktatási célokat szolgál. Nyolc osztállyal itt működik a Brenner-iskola alsó tagozata. A diákok ősszel az új épületben kezdik a tanévet, itt pedig egy 40 fő befogadására alkalmas, két csoportos óvodát alakítanak ki. Az egyházmegye már működtet egy óvodát az oladi lakótelepen száz kisgyermekkel, a megnövekedett férőhely-igények miatt vágtak bele a bővítésbe.

Englert Zsolt - igazgató, Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
"A beiratkozás májusban történik majd, folyamatos jelentkezési lehetőség van már most, az új épületünkben a környezet új lesz, kreatív műhelyt és sószobát is szeretnénk létrehozni az épületben."

Az új óvodát is olyan szellemiségben szeretnék vezetni, ahogyan a többi intézményüket, így mindazok, akik keresztény értékrend szerinti nevelést kívánnak gyermekük számára, itt megtalálják számításukat - mondta el Veres András megyéspüspök. Már megtörtént a munkaterület átadás-átvétele, a kivitelezés április 7-én kezdődik.

Varga Dezső - projektiroda vezető
"Kívülről megújul a tetőhéjazat, kicseréljük a nyílászárókat, felújítjuk a homlokzatot, belül a fűtés korszerűsítésére, festésre kerül sor, illetve kisebb átalakításokra."

A munkálatok miatt az alsós osztályokat a tavaszi szünet után az egyházmegye különböző épületeiben, például a kollégium és a hittudományi főiskola termeiben helyezik el. A felújítási munkák befejezési határideje augusztus közepe.