Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Bővülő kerékpárút hálózat

Adásban volt: 2017. augusztus 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Az önkormányzat a  2014-2019-es ciklusban kiemelt feladatként kezeli a kerékpárutak fejlesztését. Ennek  jegyében dolgozták ki a város kerékpárosbarát fejlesztését szolgáló projektet, amelynek része az az  bicikliút hálózati terv, amelyet legutóbbi ülésén hagyott jóvá a közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottsága.

A Fő téren átvezető kerékpárúton egymást érik a biciklisek. Ez az egyik csomópont, ahonnan több irányba vezetnek tovább az utak.  

Döbrössy Zoltán
„Sokat kerékpározom, itt lakok a Váci utcában, olyan másfél kilométerre. Kocsim is van, de többnyire kerékpárral járok. Jók a kerékpárutak, nagyon köszönöm, úgyhogy meg vagyok elégedve mindennel.„

Szombathelyen a viszonylag kis távolságok és a kedvező terepviszonyok miatt kiválóak lehetőségek a kerékpározásra. Sokan választják ezt a közlekedési eszközt a munkába járásra, csakúgy a bevásárlásra vagy akár ügyeik intézésre. Ahhoz azonban, hogy még többen pattanjanak a kerékpárra, további fejlesztésekre van szükség.

Lendvai Ferenc - elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság  Nas: lendvai_kerekpar
„Rengeteg kerékpárúttal rendelkezik már most is Szombathely, de erre szokták azt mondani, hogy sok van, de nem elég. Úgyhogy a következő két évben nagyon sok kerékpárút fog épülni városon belül, és váráson kívül is. Ugye most kezdjük el a Szombathelyt Balogunyommal összekötő kerékpárút tervezését, illetve utána a kivitelezését. A városban rengeteg új kerékpárút fog épülni, illetve felfestésre is kerülnek kerékpárutak. „

A kerékpárút-hálózat tervének kidolgozása széleskörű társadalmi egyeztetés mellett zajlott. A cél a biztonságosabb, gyorsabb kerékpáros közlekedés feltételeinek a megteremtése.

Simon Zoltán Péter - elnök, Vas Megyei Kerékpáros Szövetség
„Önmagában az már, hogy eleve beszélünk arról, hogy kerékpárút-fejlesztés, azon belül beszélünk arról, hogy szombathelyi kerékpárút-fejlesztés, ez már önmagában egy hatalmas érték, mert hogy alapvetően egy város élhetőségét nagyon sok szempont adja meg, ezek közül egyik a közlekedés, a közlekedésen belül az a trend, hogy igenis átülünk a kerékpárra, és ha átültünk a kerékpárra, akkor biztonságosan és gyorsan akarunk eljutni A-ból B-be.„

A fejlesztésekek következtében a jelenlegi 19 százalékról 25 százalékra emelkedhet a városban a kerékpáros közlekedés aránya, amely így hozzájárulhat a közúti dugók csökkentéséhez is.

2017. augusztus 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


Vicktor Magdolna - 2017.09.02. 18:31
Epp ideje, hogy megvalositjak a 20 eves elkepzelesüket. Mar sokkal elöbb kellett volna intezkedni. A 86-os egyenesen egy horrol Balogunyom iranyaban.


műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében