Hírek

Bővült a Szent Márton kártyára jogosultak, és a kedvezményt nyújtók köre is

2018. november 29., 15:34

Eddig 13 ezren igényeltek új Szent Márton-kártyát, amit korábban csak szombathelyi lakcímmel rendelkezők kérhettek. Bővült a jogosultak, valamint a kedvezményt nyújtó szolgáltatók köre is. Erről, és a közigazgatási határokon átívelő városkártyák közötti együttműködés lehetőségeiről tájékoztatták a sajtó képviselőit a Városházán.

Bővült a Szent Márton kártyára jogosultak, és a kedvezményt nyújtók köre is

Immár 4 éve erősíti 76 ezer szombathelyi identitását, akiknek eddig is és ezután is alanyi jogon jár a Szent Márton-kártya - fogalmazott felvezetőjében Puskás Tivadar polgármester. A számos szolgáltatási kedvezményt nyújtó kártya-rendszert jelentős mértékben fejlesztették. Az új kártya igényléséhez regisztráció szükséges, aminek nincs határideje. Akik elektronikus úton igényeltek Szent Márton-kártyát, azok már december 1-jén hozzá is juthatnak.

Károlyi Ákos - jegyző
"Praktikusan ez azt fogja jelenteni, hogy e-mailben kiküldjük a QR-kódot, ami a jövőben a Szent Márton-kártyájaként fog működni a szombathelyieknek és kapnak egy PIN kódot és egy felhasználónevet, amivel a szentmartonkartya.hu weboldalon keresztül saját profiljukba léphetnek be. Azok pedig, akik igényeltek plasztik alapú Szent Márton-kártyát január elsejét követően a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben vehetik át ezeket a kártyákat."

A szombathelyi felsőoktatásban részt vevő, nem helyi lakcímmel rendelkező hallgatók, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjai közé tartozó cégek is igényelhetnek Szent Márton-kártyát dolgozóik számára - meghatározott díjfizetés ellenében - a szentmartonkartya.hu internetes portálon. A weblap jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban.

Keringer Zsolt - osztályvezető, Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet
"Látható, hogy most már az egyedi felületen vannak a hasznos információk, térképhozzáférések, értékelések, közvetlen kapcsolattartás az önkormányzattal biztosított, ezek már mind-mind olyan plusz elemek, amelyek még a regisztráció során, mikor még elektronikusan regisztráltak még nem volt elérhető, most ezek már elérhetők."

A szakemberek a fejlesztéstől többek között azt várják, hogy ezáltal gyorsabb lesz a kiszolgálás vagy beléptetés az egyes szolgáltatási helyeken. Fontos tudni azt is, hogy a régi kártyák január 1-jétől már nem használhatók. Az új Szent Márton-kártyák érvényessége határozatlan ideig szól. A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a hivatal egyéb informatikai fejlesztéseinek köszönhetően bővült az elektronikusan intézhető ügyek köre is, megkönnyítve ezzel az állampolgárok életét.