Hírek

Bővültek a sportolási lehetőségei a keleti városrészen élőknek

2019. május 17., 16:29

2017 után újabb sportparkot adtak át, amelynek berendezéseit nemcsak a helyi általános iskola diákjai, hanem a környéken élők is használhatják.

Bővültek a sportolási lehetőségei a keleti városrészen élőknek

Ezzel a mozdulattal avatta fel Puskás Tivadar polgármester a Nyitra utcai Általános Iskola mellett kialakított új sportparkot. Az intézmény egyik osztályának már itt tartották a pénteki testnevelés órát.  

Horváth Alíz Virág - tanuló, Nyitra utcai Általános Iskola
"Először is nagyon örülök, hogy ez itt így megépült ugyanis tesiórákon ilyenkor ki tudunk jönni és itt is mozogni tudunk, minél több mozgást tudunk végezni és nagyon örülök, hogy ennyi minden van itt."

A 2016-ban indult országos program keretében a szabaidős sport fejlesztése érdekében Szombathely 10 sportpark építésére pályázott, az újonnan átadott a 2. a Stromfeld lakótelepen kialakított után.

Puskás Tivadar - polgármester
"A beruházás olyan 15 millió forintnyi, amihez Kántás képviselő úrnak a képviselői keretéből mintegy 800 ezer forintnyi értékkel segített."

A rekortán borítású, számos eszközzel ellátott sportpark egyszerre szolgálja az egészségfejlesztést és a szórakozást.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
"Az itt és mellettünk található sportpark is egy olyan beruházás, ami egyszerre tud egy általános iskola testnevelés óráinak megfelelő plusz szolgáltatásokat nyújtani, illetve a választókörzetben élők számára tud egy lehetséges szabadidős tevékenységet is nyújtani."

A Nyitra utcai Általános Iskola mellett felépült sportparkot a közeljövőben újabbak követik.