Hírek

Bravúros Haladás győzelem a Ferencváros ellen

2016. október 18., 16:34

A szombathelyiek 2:0-ra verték Sopronban a fővárosiakat és feljöttek a bajnoki tabella második helyére.

Bravúros Haladás győzelem a Ferencváros ellen

Nem kis meglepetésre szenzációs játékkal kezdte a Fradi elleni meccsét a Haladás. A szombathelyiek bő 20 perc alatt három kapufát is lőttek. Először Williams találta el a bal oldali kapuvasat, majd pedig Gaál és Iszlai tesztelte egy-egy hatalmas bombával a keresztléc teherbíró képességét. Ezt követően Rózsa nagy pillanatai következtek. A 35. percben kivédte Djuricin büntetőjét, aztán nagy bravúrral kipiszkálta a bal felső sarokból Radó veszélyes lövését.  A 64. percben aztán megjött az első gól is: egy bal oldali szöglet után Gaál talált be a Ferencváros kapujába. Ennek köszönhetően pár fővárosi játékosnál elszakadt a cérna, ezért Solymosi sípmester kénytelen volt idő előtt elküldeni Nalepát és Dilavert is zuhanyozni. A 2:0-ás végeredményt Iszlai állította be a 84. percben.  

Mészöly Géza vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Izgalmas mérkőzés volt és nagyon tudni kellett híggadtnak is lenni. Érzésem szerint taktikailag is nagyon fegyelmezett volt a csapat és ebben a parázs küzdelemben végig tiszta fejjel tudott gondolkodni. Voltak már szép győzelmeim a Haladással, de ez ott van az első háromban biztosan.”

A szombathelyi együttesből többen is remek játékkal rukkoltak ki. A jók közül is az egyik legjobb Gaál Bálint volt, aki sérüléséből visszatérve góllal járult hozzá csapata győzelméhez.  

Gaál Bálint labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Amikor sérült voltam volt három hét szünetünk. Én azt tűztem ki célnak, hogy ezen a Fradi elleni meccsen tudjak játszani. Ezért dolgoztam annyit. Szerencsére a sors megadta és sikerült góllal meghálálnom a bizalmat.”

A Haladás csapata győzelmének köszönhetően feljött a bajnoki tabella második helyére. A szombathelyiek legközelebb október 22-én szombaton lépnek pályára, még pedig a Mezőkövesd otthonában. A két gárda a pontvadászat első körőben 1:1-es döntetlent játszott Sopronban.