Hírek

Bringa Kisokos

2020. december 17., 23:27

Az eKréta rendszerben vizsgázhatnak a gyerekek közlekedési alapismeretekből, és ha sikeresen teljesítik a tudáspróbát, névre szóló tanúsítványt szerezhetnek. A cél, hogy minél előbb megtanulják a biztonságos közlekedést.

 

Bringa Kisokos

A Gothard-iskolában 2016-ban indítottak bringasulit, amely azóta bringaakadémiává érett. Heti egy alkalommal a testnevelés óra keretében tanulják a gyerekek a biztonságos közlekedést elméletben és gyakorlatban is. (20201208bringaakadémia) A most hetedik osztályos Dani szerint mindez nagyon hasznos, ő például jó időben rendszeresen jár kerékpárral iskolába és edzésre is.

Vámos Dániel – tanuló, Gothard Jenő Általános Iskola
„Kevésbé ismertem a szabályokat, és többször is történt olyan, hogy majdnem kihajtottam az útra. Most már mindenre odafigyelek, nagyon sokat segített nekem ez a bringaakadémia.”

A decemberi rossz idő ellenére sem üres a biciklitároló. A kertvárosi iskolába még ilyenkor is többen jönnek két keréken.

Korn Tamás – tanár, Gothard Jenő Általános Iskola
„60-80 gyermek biztosan érkezik kerékpárral intézményünkbe. 4.19 és nekik és szüleiknek is biztonság, hogy olyan ismeretekkel rendelkeznek a tanulóink, hogy tudják a Kreszt, a jelzőtáblákat, a közlekedésre vonatkozó alap dolgokat. 4.33 Így biztonságosan tudnak kerékpárral közlekedni. 4.37 és gyalogosan is.”

A Bringaakadémia keretében két évig, 5-6. osztályban kapnak felkészítést a tanulók a biztonságos kerékpározásra. A kisebbek pedig az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda kezdeményezésére három éve már negyedik osztályban egy Közlekedési kisokosból tanulhatnak. A munkafüzet célja, hogy gyalogos és biciklis alapismereteket sajátítsanak el a diákok. A gyerekek 12 éves kortól önállóan is kerékpározhatnak a közutakon, fontos, hogy azt szabályosan és biztonságosan tegyék. Hamarosan vizsgázhatnak és tanúsítványt is szerezhetnek a 4-7. osztályos tanulók az alapismeretekből. Az eKréta rendszerben már elérhető a kérdéssor.