MNB - 2
MNB

Hírek

Búcsú az NB I-től

2014. április 28., 16:53

Elveszítette utolsó hazai mérkőzését a Vasi Sport Akadémia NB I-es női röplabdacsapata. Az erősen tartalékos összeállításban szereplő szombathelyiek a Palota RSC együttesétől kaptak ki 3:0 arányban.

Búcsú az NB I-től

Már korábban biztossá vált, hogy búcsúzni kényszerül a legmagasabb osztálytól a Vasi Sport Akadémia élvonalbeli női röplabdacsapata. Mucsi Péter együttese az utolsó előtti fordulóban a Palota RSC együttesét fogadta a Sugár úti sportcsarnokban. A hazaiaknál Takács Doroti és Mohl-Benesóczky Anna különböző okok miatt hiányzott a mérkőzésről, melyen leginkább a fiatalok kaptak bizalmat a házigazdáknál.

Mikos Patrícia - röplabdázó, Vasi Sport Akadémia
“Én ugye nem sok mindent tettem hozzá, mert inkább a juniorunk gyakorolt. Nekik kezdődik majd a rájátszás. Nagyon szurkoltunk nekik a pálya szélén. legalább ők tudtak gyakorolni.Örültünk neki, hogy itt volt ez a meccsünk.”

A szombathelyi csapat csupán egy szezont tölthetett az NB I-ben, jövőre ismét a másodosztályban szerepelhetnek majd Mucsi Péter tanítványai, akik a rövid idő ellenére is rengeteg hasznos tapasztalattal lettek gazdagabbak.

Mucsi Péter - vezetőedző, Vasi Sport Akadémia
“Én azt gondolom, hogy ez az NB I. a tanulás éve volt és ez erre nagyon jól szolgált. Nem sokon múlott ez, sajnos a körülmények olyan voltak. Nem panaszkodásként mondom és nem erre fogom a bajnoki szereplést, de nem tudtuk kellően megerősíteni a csapatot. Ehhez kellett volna kettő olyan játékos, aki meghatározó a maga posztján.”

A vasi Sport Akadémia számára május 9-én pénteken ér véget az NB I-es kaland, amikor is a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Veszprém otthonában lépnek pályára a szombathelyiek.