Hírek

Búcsú az NBI-től

2019. május 20., 14:53

A Mol Vidi elleni döntetlennel búcsúzott a Haladás élvonalbeli labdarúgó csapata az NB I-től szombaton. A kiesés dacára a lefújást követően úgy ünnepelte a B-közép a Horváth-legénységet, mintha legalább bajnokságot nyert volna.

Búcsú az NBI-től

Tét nélkül, a Haladás a kiesés, a Vidi pedig az elért ezüstérem tudatában lépett pályára. A hazaiak célja nem lehetett más, mint szépen búcsúzni az élvonaltól. Az első helyzetre 10. percet kellett várni, ekkor Bamgboye tüzelt mintegy 20 méterrel, de lövése elkerülte a kaput. A 19. minutumban egy rossz fehérvári felszabadítás után Rui Pedrohoz került a játékszer, de ő sem talált be. 10 perccel később Scepovic révén Pátkai került ígéretes helyzetbe de 16 méterről csúnyán kapu fölé durrantott.

Szünet után nem sokkal Ivanov robogott el a szélen, remekül adott középre Bamgboyénak, de a Hali 8-asa kapu fölé emelt. A mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki. A 62. percben ismét Bamgboyénál a labda, Priskinhez passzolt, akinek éles szögből leadott lövését Juhász becsúszva blokkolta. Pár perccel később Ivanov Golodiukkal kényszerítőzött, majd a bolgár a háta mögött érkező Priskinhez passzolt, aki a hálóba emelt - 1:0 a Halinak. 10 perccel a vége előtt Huszti végzett el egy sarokrúgást, ami Németh Milánról Rózsa ketrecébe hullott. Ezzel az öngóllal alakult ki az 1:1-es végeredmény.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Szerintem jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Olyan gólt kaptunk, ami talán az egész szezonunkra jellemző volt. Egy teljesen jól felépített dolog után egy ilyen buta gólt kaptunk, nagyon sajnálom, jól lett volna győzelemmel zárni, de azt gondolom, ez a csapat mindent megtett azért, hogy NB I-ben tudjon maradni."

Dacára annak, hogy tét nélküli volt a találkozó, nem fulladt érdektelenségbe.

Marko Nikolics - vezetőedző, MOL Vidi FC
"Intenzívebb mérkőzés volt ez, mint amire talán számítani lehetett. Nagyon sok helyzet volt mindkét oldalon, mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót, de végül döntetlen lett. Sok helyen változtattunk a múlt heti meccshez képest, nálunk most a kupadöntő élvez prioritást, arra készülünk minden erőnkkel."

A szombathelyiek a 33 mérkőzésből 8-t megnyertek, 6-szor döntetlent értek el, és 19-szer vereséget  szenvedtek - így mindössze 30 pontot gyűjtöttek. Az utolsó fordulóban minden kérdőjel kiegyenesedett:(közös - Tabella jpg) jövőre az FTC és a Vidi mellett a 3. helyet elérő debreceniek szerepelhetnek nemzetközi porondon, míg a Haladás után az MTK is búcsúzni kényszerült az élvonaltól.