MNB
MNB - 2

Hírek

Bükfürdő időkapszula

2012. május 18., 15:16

Időkapszulát helyeztek el a Büki Gyógyfürdő és Élménycentrum területén csürtötökön. Az eseményt a fürdő fenállásának 50. évfordulójához kapcsolódó programsorozat keretében tartották. A rendezvényen  Németh István elnök-vezérigazgató mutatta be a fürdő történetét a sajtó képviselőnek.

Bükfürdő időkapszula

Ahogy az a Szombathelyi Televízió Falvak Vasban című filmsorozatában is látható, a fürdő egy szerencsés véletlennek köszönheti létrejöttét. A helyén egykor  kőolajkutató-fúrásokat végeztek. A munkák során 1957-ben egy közel 70 méteres vízoszlop tört a felszínre. Kiderült, hogy 58 °C-os, rengeteg ásványi anyagot tartalmazó kincsre bukkantak. Az első, részben fedett medencét 1962-ben adták át. A ma már 32 medencével rendelkező komplexum azóta az ország egyik legkedveltebb fürdőhelye lett, és idén ünnepli 50 éves jubileumát.
Fényképek, a dolgozók névsora, újságok, prospektusok és némi aprópénz is került az időkapszulába. Ezt a fürdő területén található 50 éves fa közelében helyezték a földbe, emlékül az utókornak.

Dr. Németh István - elnök-vezérigazgató, Büki Gyógyfürdő Zrt.
"Ebbe az időkapszulába próbáltuk megjeleníteni ezt a környezetet, ami jelenleg jellemző a fürdőre és a tágabb környezetünkre is."

A sajtótájékoztatón a 2009 májusában alakult Bük, Bükfürdő Turisztikai Egyesület is bemutatkozott. A szervezetnek jelenleg 148 tagja van, többek között vendéglátókat, szolgáltatókat és üzleteket tömörítenek. A helyi TDM szervezet a gyógyfürdővel is együttműködik.

Strén Tibor - elnök, Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület
"Kiváló kapcsolattal bírunk, kiállításokon együtt veszünk részt, közös megjelenéseink vannak, marketingtevékenységet közösen végezzük, és nemcsak a gyógyfürdővel, hanem az összes szolgáltatóval nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani."

A turisztikai egyesület közel 170 millió forintos pályázati támogatásból nemrégiben információs irodást és kerékpár kölcsönzőt hozott létre.