Hírek

Bundesliga csapattal meccselt a Hali

2012. augusztus 02., 18:07

1:0-ás félidei vezetés után végül 2:1-es vereséget szenvedett a Haladás csapata a Mainz gárdájától tegnap este a Rohonci úton. A német együttesben pályára lépett a magyar válogatott csatár, Szalai Ádám is.

Bundesliga csapattal meccselt a Hali

Meglepően kevés, alig 1000 néző látogatott ki a Rohonci úti stadionba a Bundesliga legutóbbi idényében 13. helyen végzett Mainz vendégjátékára. A Haladás kezdte jobban a meccset és az első félóra végén 11-eshez is jutottak a vasiak: Nagy Gábort buktatta a németek hálóőre, Wethlo és a jogasan megítélt büntetőt Iszlai váltotta gólra. A szünetben az 1:0-ra vezető Haladás teljes sort cserélt, így viszont a vendégek kerültek fölénybe és az 55. percben Kirchhoff óriási bombájával egyenlítettek is. A Mainz győzelmet jelentő találata a 69. percben született, amikor egy balról érkező beadást a német Ivanschitz kapásból lőtt a Haladás kapujába.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Én úgy láttam, hogy játszottunk egy nagyon kulturált, jó csapattal, amelyik a felkészülésük közepén van. Ami azt jelenti, hogy nincsenek jó állapotban. Ennek ellenére ízelítőt adtak abból, hogy hogyan kell nyugati színvonalon futballozni. Egyszerűen, pontosan, gyorsan, bátran."

A Mainz gárdájában Szalai Ádám csapatkapitányként lépett pályára. A magyar válogatott csatár 66 percet játszott. Szalai a mérkőzést megelőzően hosszabbította meg újabb 2 esztendővel a német klubbal korábban 2013. júniusáig megkötött szerződését.

Szalai Ádám labdarúgó, FSV Mainz 05
"Igazából arról nem akarok beszélni, hogy milyen lehetőségek vagy mik merültek fel az újságokban. Legfontosabb az volt számomra, hogy egy olyan csapatban maradjak, ahol folyamatos játéklehetőséghez juthatok. 24 évesen úgy érzem, hogy a Bundesligában mindenképpen nagy fejlődés előtt állok még és erre alkalmasabb csapat jelen pillanatban nem volt."

A Szombathelyi Haladás hétvégén ismét pályára lép. A vasi zöld-fehérek szombaton 19 órakor Győrben játszanak bajnoki mérkőzést, melyet a Duna televízió élőben közvetít majd.