Hírek

Buszbaleset

2018. február 21., 21:51

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Vas megyében. Söpte és Vasasszonyfa között egy távolsági busz sodródott le a csúszós, havas útról. A balesetben senki nem sérült meg.

Buszbaleset

Árokba csúszott ez a Szombathely és Szeged között közlekedő busz Szombathely közelében, pontosabban Söpte és Vasasszonyfa között egy hóátfúvásos szakaszon. A jármű pont úgy dőlt bele az árokba, hogy az ajtókat nem tudták kinyitni, így az utasoknak több mint egy órán át kellett a buszban várakozni.

Baján Ferenc
“ Úgy tudom, hogy a szembejövő forgalom miatt nem tudott úgy kerülni a havon, hogy a csúszást elkerülje. Senkinek semmi baja nem történt szerencsére. Amennyire én tudom, mindenki szabályosan közlekedett. A sofőr nagyon jól reagálta le a helyzetet. Senki nem ijedt meg, úgyhogy szerencsére nagy gond nem volt.”

A rövidesen a helyszínre érkező katasztrófavédők szabadították ki a valamivel több mint egy tucatnyi utast, őket ezután a közlekedési társaság egy másik járműve szállította tovább.

A bajba jutott buszt a katasztrófavédők segítségével  egy műszaki mentő húzta ki az árokból.

A hóátfúvásokkal küzdöttek egész nap a közút szakemberei. Vas megyében mintegy 20 gép dolgozott, a kiemelten veszélyesztetett területeken folyamatosan tolták el a havat. Az azonban rövid időn belül ismét havas lett - az 50 km/h sebességű szél újratermelte az útakadályt. Az autósok többsége óvatosan haladt a vizes - havas úton; talán ennek is köszönhető, hogy a havazás első napjához képest alig volt közúti baleset. Hóátfúvásokra és havazásra egyébként péntekig számítani kell Vas megyében.

“Továbbra is érdemes óvatosnak lenni, hiszen a hóátfúvások néhol egészen váratlanul meglepik az embert, ugyanis a sózás megtette a magáért, vannak olyan útszakaszok, amelyek teljesen szárazak, ugyanis a szél felszárította őket, a következő kanyarnál viszont már hókásás, nedves és síkos az út, úgyhogy érdemes óvatosnak lennie az összes autósnak.”