Hírek

Buszsofőrök a színházban

2013. november 04., 16:55

Új sorozat indult a Weöres Sándor Színházban. Nem nyilvánosak az előadások: a közönség a Vasi Volán dolgozóiból áll. A cél, hogy görbe tükröt kapjanak  munkájukról a sofőrök. A jelenetek az  utazók panaszos levelei alapján készültek.

Buszsofőrök a színházban

„Irgum-burgum cicavirág! Nem lehet pontosan fizetni?”

Eltúlzott, de valószerű jelenetekkel állítottak görbe tükröt a buszsofőrök elé a Weöres Sándor Színház művészei. Utasok panaszai alapján állították össze a programot.

Papp László – vezérigazgató, Vasi Volán Zrt.
„Maguk a szituációk egy kicsit eltorzítva jelennek meg az előadásban, tehát hasonlóról beszélhetnek egymás között, de valójában beazonosítani azokat a kollégákat, akik ebben közvetlenül érintettek lehetnek, arra itt nincs lehetőség. Az esetszerű feldolgozás, tehát a konkrét panaszos leveleknek az azért jó, mert mégis életszerűbb maga a szituáció, mintha mi magunk találtuk volna ki.”

Ez a színielőadás része az úgy nevezett B.U.SZ programnak, amellyel Barátságos, Udvarias, Szolgálatkész sofőröket szeretne járataira a Vasi Volán – ezt a célt szolgálják a tanulságos jelenetek.

Bajomi Nagy György – színész
„Egyáltalán nem az volt a cél, hogy mi 'szörnyen illedelmes színészek' kioktassuk őket és azt hiszen, hogy ez le is jött, hiszen emberek vagyunk, mindenkinek lehet rosszabb napja, hát ez a dolgunk, hogy olyankor is próbáljunk meg embertársainkhoz szörnyen kedvesek lenni.”

Most 50 buszsofőr nézte végig a jeleneteket, ez volt az első ilyen előadás. Még 9 alkalommal töltik meg a nézőteret a Vasi Volán sofőrjei és ellenőrei a B.U.SZ. Program keretében.