Hírek

Cassis, az idei karnevál tortája

2019. augusztus 09., 13:26

A Cassis fantázianevű alkotást választotta az idei Karnevál tortájának a szakmai zsűri. Az eseményre kilenc süteményt neveztek a profi és amatőr cukrászok. A Cassis egy rendkívül krémes különlegesség.

Cassis, az idei karnevál tortája

Mogyorós, kávés, diós, áfonyás, almás - közkedvelt ízekkel dolgoztak azok a profi és amatőr cukrászok, akik a Karnevál tortája címért versenyeztek. Idén hatodik alkalommal mutatták meg tudásukat.

Mészáros Gábor - cukrászmester, tulajdonos, Mészáros Cukrászda
“Nagy örömünkre szolgál, hogy az elejétől kezdve hobbisták és profi cukrászok is jönnek, és egyre kisebb a különbség a lelkes amatőr és a profi cukrászok között, idén tényleg, mivel évről évre jobb a minőség, az idei megint csak - amit nem gondoltam volna tavaly - messze összehasonlíthatatlan az előző évekkel, nagyon szép, nagyon jó tortákat hoztak a versenyzők.”

Az ország tortája győztese, Tóth Norbert mellett a harmadik helyezett Ipacs Balázs is zsűrizte a karneválra készült alkotásokat - ők egyébként a versenymunkájukból hoztak is kóstolót az eseményre. (09:35) Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője is méltatta a versenyzők munkáit. A szakértők az ízvilág mellett az illatot, a torta állagát, megjelenését, a karneváli jelleget is figyelték. Mindezek alapján a ribizlis Cassisra voksoltak.

A diák polgármester, alpolgármester mellett a város jó tanulói, jó sportolói ennél az asztalnál ültek: ők is segítettek zsűrizni.

Sziber Máté - diákpolgármester
“Nagyon ízlik eddig mindegyik torta, pontozásban nagyon nehéz dolgunk van, hiszen nagyon kemény a verseny, nagyon sok finom torta van.”

Az asztalokhoz kilenc tortából vittek kóstolót - de az esemény végén az ország tortája verseny első három helyezett finomságából is kaptak a jelen lévők.

Németh Csenge Borbála - diák alpolgármester
“Én nagyon szeretem a gyümölcsös süteményeket, én nagyon édesszájú vagyok, de nekem a gyümölcsös a favorit, nyilván a csokisat is szertem, minél édesabb legyen, az a cél!”

A Karnevál tortája, a Cassis savanykás-gyümölcsös ízét a feketeribizli adta, de a lágy csokoládékrém sem hiányzott a finomságból.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“A Fő téren mindig felállítunk egy tortapavilont, ahol a Karnevál Tortája mellett természetesen az azévi ország tortáját is lehet kóstolni, de azt megfigyeltük már, hogy a Karnevál Tortájának mindig nagyobb sikere van, a szombathelyiek elsősorban azt keresik, és csak másodsorban az Ország Tortáját.

A Mészáros Cukrászda Cassisa győzelme mellett (28:20)második lett Pál Judit Cézár koronája lett, a (28:38)harmadik helyet pedig Banga László Római frissítője nyerte el.

Az ünnepélyes díjátadás a Savaria Történelmi Karneválon pénteken, augusztus 23-án, 17:45-kor a Borok Utcájában történik majd.