Hírek

Célegyenesben az M86-os

2016. május 26., 16:59

Novemberre elkészül a 86-os gyorsforgalmi út Csorna és Hegyfalu közötti szakasza, mely összeköti Szombathelyt az M1-es autópályával. Az utat október végén, november elején vehetik birtokba az autósok a teljes szakaszon.

Célegyenesben az M86-os

Egyes szakaszokon már a kopóréteg készül a 86-os gyorsforgalmi út Hegyfalu és Beled közti szakaszán. Az építkezés két ütemben, Csorna és Beled valamint Beled és Hegyfalu között zajlik, az út jelenleg 82%-os készültségű.

Loppert Dániel - kommunikációs osztályvezető, Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.
"A műszaki paramétereit tekintve elmondható, hogy 31 műtárgyat építünk, két komplex csomópontot és a teljes szakasz bizonyos részein már a befejező munkálatokat végezzük."

A szakaszon lévő 31 műtárgyból 8 már forgalom alatt van, a kivitelező elkészült az aszfaltozással. Egyes szakaszokon már a befejező munkálatok zajlanak, például a vadvédő kerítés vagy a növények telepítése. Az építkezés október 16-ig tart.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
Időben, a tervezett 2016 őszi időben át fogjuk adni a forgalomnak ezt a felmérhetetlen jelentőségű utat, amelyre valóban sokat kellett várni ennek a térségnek, sokat kellett várni Szombathely városának."

Az őszre elkészülő út mind a hétköznapi közlekedésben, mind a gazdaság szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
"Teljes mértékben Szombathely, Vas megye elérhető közelségbe kerül Budapest számára és Budapest is elérhető közelségbe kerül a térség számára, ami azt gondolom, hogy egy óriási dolog, hiszen ez új életminőséget és új gazdasági lehetőségeket is magában rejt."

Az út Szombathely számára is rendkívül fontos.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez, hogy a 86-os út elkészülte előtt vagyunk 1 perccel, azt jelenti, hogy Szombathely ismételten bekapcsolódott a nemzetközi úthálózatba."

Az utat a műszaki átadást követően október végén, november elején vehetik birtokba a közlekedők.