Hírek

Civil programajánló

2018. április 17., 15:36

A környezetvédelem és a szórakozás is szerepel a szombathelyi civilek közelgő programjai között, ezeket ajánlották a sajtó figyelmébe az egyesületek és az alapítványok.

Civil programajánló

Folytatódnak a nemrég alakult Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport megmozdulásai - derült ki a legutóbbi civil sajtóreggelin. A társaság képviselője elmondta, hogy a Föld napjához kapcsolódóan egy nagyszabású szemétszedő akciót szerveznek. Április 22-én reggel 9-től este 6-ig lehet hozzájuk csatlakozni a Parkerdő két pontján.

Kapy Anita - tag, Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport
“Az egyik, az a szalonnasütő és az azt övező kiskertes, erdős rész. A másik terület pedig a szeméttelep és az azt övező erdős rész. Zsákot és kesztyűt biztosítunk mindenkinek, aki eljön, szeretettel várunk mindenkit, kicsiket, nagyokat, öregeket,  fiatalokat. Tisztítsuk meg együtt utolsó erőnkből a Parkerdőt.”

A kezdeményezést az erdészet is támogatja, ők szállítják el ugyanis az összegyűjtött hulladékot. Egy héttel később, április 26-a és 28-a között, a Rába medrét tisztítják majd meg önkéntesek: az Alsószölnök és Püspökmolnári közötti szakaszon bárki segíthet a természetvédő és kenus egyesületek tagjainak összeszedni a szemetet. Aki pedig Szombathelyen tölti ezt a hétvégét, a nagy múltú Herényi Virágúton szórakozhat és vásárolhat.

Szekér Tamás - elnök, Herényi Kulturális és Sportegyesület
“A kertészeteket fűztük egy láncra igazából. S akik nem ezen az útvonalon laktak, azok betársultak igazából. És így 30-40 méterenként egy kertészeti standdal találkozik a látogató. Úgyhogy ez egy természetes útvonal a Bertalanffy utcától a Béke térig, kicsit kanyargósan, de hangulatosan.”

A növényvásárláson kívül gazdag szakmai és szabadidős program is várja a közönséget. A H+ Média és Kulturális Egyesület egy most folyó esélyegyenlőségi programját ismertette: kanizsais diákok - közösségi szolgálat keretében - együtt fotóznak a Rum-Kastély ellátottjaival, hogy aztán közös kiállítást rendezzenek a képekből.