MNB - 2
MNB

Hírek

Civil programok a nyáron

2019. július 03., 14:35

Családi szórakoztató programot, művelődés- és helytörténeti témájú találkozót, valamint művészeti fesztivált is ajánlottak a civilek a nyárra - ismét volt sajtóreggeli, ahol a közelgő eseményeket ismertették.

Civil programok a nyáron

Csapatonként két pontyot, evőeszközt és padokat is biztosítanak a szervezők az idei Pinka-völgyi halas nap július 13-ai főzőversenyére, amelyre még lehet nevezni - erről is szó volt a július eleji civil sajtóreggelin. Újdonság, hogy nem csak halászlét lehet készíteni a vaskeresztesi rendezvényen.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“Aki egyéb halételeket készít, külön is lesz értékelve, és hát így még jobban várjuk azt, hogy minél színesebb halétel készül délelőtt. Délután pedig a szövetség is központilag készül halételekkel, ami például harcsaburger, halászlé, sült halak, amit kóstolójegy ellenében, ingyenes kóstolójegy mellett lehet kérni, és kipróbálni.”

Lesz labdarúgókupa, könnyűzenei koncertek, és a showder klub fellépői is műsort adnak a horgászatot és a halételek fogyasztását népszerűsítő programon.

Szintén jövő szombati eseményt ajánlottak a képeslapgyűjtők, akiknek a 30 éves jubileumi találkozójára számos hazai városból, de még külföldről is érkeznek vendégek.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete
“Ez most már hagyomány számunkra, harmincadik alkalommal rendezzük meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti termében, 50 négyzetméteren közel ezer képeslapot nézhetnek majd meg a látogatók.”

Ezenkívül bemutatnak egy albumot, és közgyűlést is tartanak az egyesületi tagok.

White party címmel lesz jótékonysági est a női vállalkozók klubja szervezésében: fehér ruhába öltözve lehet majd jó zenét hallgatni.

Józsa Katalin - elnökségi tag, Női Vállalkozói Klub Egyesület
“Rendezvényünk augusztus 4-én este lesz egy különleges helyszínen, a Püspökvár kertjében, ide a püspök úrtól kaptunk meghívást, itt lesz felállítva egy színpad, és a sztárvendégünk pedig ezen az estén Szalóki Ági lesz, aki egy népzenei műsort hoz erre az estére.”

A koncert bevételéből a Mindszenty József Alapítvány céljait támogatják: tehetséges, de szegény sorsú lányok továbbtanulását segítik.

Idén is lesz Aranypatak versfesztivál - augusztus 9-e és 11-e között Bozsokon találkoznak vasi és elszármazott költők, erről és a kísérőprogramokról a rendezvény honlapján lehet tájékozódni. (www.aranypatakversfesztival.hu)