Hírek

Civil programok minden korosztálynak

2019. március 19., 14:31

Minden korosztály talál magának programot tavasszal a civilek által szervezett események között -  ezeket ajánlották a szervezetek a közönség figyelmébe. Túra, egészségügyi és katonai előadás, tájékoztatás a speciális nevelési igényű gyerekekről - többek között ezek szerepelnek a kínálatban.

Civil programok minden korosztálynak

Április 2-a az autizmus világnapja - az ehhez kapcsolódó programokról az érintettek érdekvédő szervezetének elnöke beszélt a sajtónak nemrég. A jeles dátum előtt több eseménnyel készülnek tájékoztatni a közvéleményt az autizmusról, és az ezzel összefüggő tudnivalókról. Elsőként március 25-én, hétfőn foglalkoznak a témával.

Pohánka Edit - elnök, Pontmás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány
“Az autizmusellátás különböző szereplőitől várunk érdekes előadásokat. Itt az oktatás, szegregált-integrált oktatás szereplői lesznek megszólítva, kerekasztal-beszélgetéssel, előadásokkal. Pedagógusokat, gyógypedagógusokat, érintett szakembereket, szülőket várunk erre a fórumra.”

A szervezők szerint a közös mozgás is alkalmas arra, hogy egy nemes ügyre hívják fel a figyelmet:
másodszor lesz Szombathelyen “kék futás” március 30-án reggel 9-től a Csónakázótónál. De megtartják a “kék mozi” programot, valamint a világnapon a “kék sétát” is az Aranyhíd intézménytől a Fő térig.

Tavaszi programjait ajánlotta a sajtó figyelmébe a Vasi Múzeumbarát Egylet természetjáró szakosztálya, túráikról a www.muzeumbarat.hu oldalon lehet tájékozódni.

A közelmúltban tartotta jelmezes farsangját a nyugdíjas szövetség, de folytatják a munkát. 1200 tagjuknak évente legalább 50 programot szerveznek.

Dancs István - tiszteletbeli elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
“Küldöttgyűlésünk lesz. Ez azt jelenti, hogy mind a harminc egyesületből a vezető bejön, és oda-vissza alapon információcsere van, ez fontos. Indítottunk egy idősek szabadegyeteme előadás-sorozatot, ahol Fonyódi Lászlót kértem meg egy katonapolitikai előadásra.”

De vendégük lesz több orvos, akik a stroke-ról és a rákszűrésről tájékoztatnak majd. Az előadások csütörtökönként lesznek az MMIK-ban, előre meghirdetett időpontban. Áprilisban Ki mit tud-ot és versmondó versenyt szerveznek. A részletekről időben értesítik a tagszervezeteket.