Hírek

Civil tiltakozás a Sében épülő futballcentrum ellen

2019. július 02., 15:34

Megkezdődött annak a 6 ezer négyzetméteres főépületnek, több füves és művüves labdarúgópályának az építése, amely a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelést szolgálja majd 2020 után. A sokak által futásra, kutyasétáltatára használt rét beépítése ellen civilek tiltakoznak.

Civil tiltakozás a Sében épülő futballcentrum ellen

Teherautószám termelik ki a földet az Illés Akadémia és Sé között elterülő rét körbekerített részén. Megkezdődött ugyanis a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum kivitelezése. A környékbeliek nem örülnek az építkezésnek.

Konti Zoltán
“Ezt nemcsak a séiek használják, hanem a Szombathely környékiek. Tehát hogyha itt valaki erre jön, akkor sokan tudják, hogy itt ki lehet kerülni a műutat, erre le lehet jönni, itt kicsit meg lehet pihenni, le lehet menni a patak partjára, itt gyerekekkel lehet majálisozni, vagy bármit, kicsit lepihenni. Itt madarak vannak, bogarak vannak, itt élet van.”

Mindezt féltik azok a civilek, akik a közösségi médiában csoporttá szerveződve hallatják most a hangjukat.

“Összeállna egy olyan kritikus tömeg, talán ez lenne a legjobb szó, hogy most már tényleg elég legyen”

A terület az államé, az építtető pedig a stadionok és uszodák fenntartásával foglalkozó Nemzeti Sportközpontok. A kivitelezésről szóló közbeszerzést közel 6 milliárd forintos ajánlattal a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte meg, a cég képviselője nem kívánt televíziónknak nyilatkozni.

Riporter: Haitzmann Ágnes
“Az itt épülő fociakadémia szakmai működtetése információink szerint az Illés Akadémia feladata lesz. Várhatóan 2020 végére áll majd itt egy 6000 négyzetméteres főépület, amelyben többek között kollégium, tantermek és irodák lesznek. De kialakítanak öt füves és egy műfüves labdarúgópályát is.”