Hírek

Csaknem félszáz városból érkeztek a 17. Sistrum Zenei Versenyre

2019. március 12., 14:27

A Bartók Béla Zeneiskola által szervezett több napos megmérettetés a diákoknak szól. A legjobbak a gálaesten mutatták meg tudásukat a közönségnek.

Csaknem félszáz városból érkeztek a 17. Sistrum Zenei Versenyre

Furulyán játszott a gálaesten Feiner Róza, a Bolyai iskola végzőse, aki a lehető legmagasabb kitüntetést, a nívó díjat nyerte el az idei megmérettetésen. A jövőjét óvónőként képzeli el, így várhatóan a munkában is kamatoztatni tudja majd zenei tehetségét.

Feiner Róza
“Zeneiskolába hetente kétszer járok, viszont versenyeknél jóval több felkészülés kell, ezért az utolsó pár hónapomat szinte minden napomat az iskolában töltöttem, és a tanár, aki kísért, családi jó barátunk, szóval ezért is volt olyan jó, hogy együtt tudtunk zenélni.”

Minden évben komoly művészek előtt mutatják meg tudásukat és tehetségüket a diákok.

Pulai Teréz - igazgató, Bartók Béla Zeneiskola
“Minden egyes versenyen két tagú zsűri volt, az ország különböző pontjairól érkeztek, Budapestről, de Szombathelyről is ,Kalló Zsolt egyik zsűri tagja volt, de mind olyan neves zenepedagógusok és zeneművészek, akikre váltig büszkék lehetünk.”

Budapestről, Szentendréről, Pápáról, Paksról, Pécsről, Siklósról és persze a megye minden zeneiskolájából érkeztek fiatalok. Ebben az évben több mint 40 városból 167 tanuló vett részt a több napig tartó versenyen, amelyet a Szombathelyi Tankerületi Központ is támogatott.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerületi Központ
“A művészeti oktatás, nevelés egy olyan speciális terület, ami nagyon, nagyon sok fejlesztési lehetőséget biztosít a diákok számára, és ebben a korban lehet leginkább megszerettetni a gyerkekkel a versenyt és a művészettel való foglalkozást.”

Idén hat hangszerből hirdették meg a Sistrum Zenei Versenyt: furulya, fuvola, hegedőű, gordonka, klarinét és szaxofon kategóriában.