MNB - 2
MNB

Hírek

Család és KarrierPONT

2018. május 11., 16:38

A nők foglalkoztatottságának növelését segítő iroda nyílt Szombathelyen Család és KarrierPONT néven. A  Nők a családban és a munkahelyen címet viselő program pályázati támogatásból valósul meg. A vasi megyeszékhely a megyében elsőként csatlakozott a nőket segítő országos hálózathoz.

Család és KarrierPONT

A Kossuth Lajos utcában nyílt meg a nők munkavállalását segítő, és így elégedettségüket is javító Savaria Család és KarrierPONT, röviden CSAKPONT. Az irodát Puskás Tivadar polgármester és az olimpiai ezüstérmes tornász, Schmittné Makray Katalin avatta fel.

Gál-Binger Lívia – irodavezető, Savaria Család és KarrierPONT Iroda
A CSAKPONT Iroda azért jött létre, hogy a Szombathelyen, illetve a környékén élő nők munkaerőpiaci helyzetét javítsuk. A célközönségünk ebből adódóan a munkáltatók illetve a munkavállalók. A munkavállalóknál a Gyesről, Gyedről visszatérő édesanyákat, az 50 év felettieket, a pályakezdőket, illetve azokat, akik képzéseken szeretnének részt venni, nagy szeretettel várjuk.

Pénzügyi és adózási, a részmunkaidő, távmunka és egyéb, a gyermekvállalás mellett felmerülő foglalkoztatási, valamint többek között szociális, családtámogatási kérdésekkel is fordulhatnak mostantól az irodához az érdeklődők.

Schmittné Makray Katalin
Erre nagy szükség van, a nőknek olyan helyeket, fórumokat találni, ahol a gondolataikat, gondjaikat, bajaikat megbeszélhetik szakemberrel, meg még egymással is. Minden beszélgetésből kijön valami ötlet, segítség a másik számára. Öröm, hogy meg tudja oldani a problémáját. Az, amikor a nők összefognak, tudjuk, abban nagyon sok erő van.

"Ebben a helyiségben pedig személyes adatok felvételére, illetve személyes elbeszélgetésekre lesz lehetőség."

A gyerekkel érkező édesanyák nyugodt ügyintézése érdekében az irodában játszósarkot is berendeztek. A Női Erőforrás Társaság országos programja Szombathelyen a kormányhivatal, a Szülőföld egyesület, valamint a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Kft. partnerségével valósul meg. A munkát egy tanácsadó testület is segíti.

Takátsné Tenki Mária – elnök, CSAKPONT Tanácsadó Testület
A Tanácsadó Testület fogja majd azokat a lehetőségeket feltárni, ami a pályázat sikere, garanciája. Így a civil szervezetekkel való még szorosabb együttműködés, a városban és környékén működő gazdálkodó szervezeteket. Garancia a városban az, hogy nagyon sok női civil szervezet működik.

A tapasztalat szerint ahol elégedettek a nők a munkaerőpiaci helyzetükkel, ott fiatalabb korban és nagyobb számban vállalnak gyermeket. A cél a család és a munka összeegyeztetésének előmozdítása. Az iroda hétköznap 9 és 13 óra között várja az érdeklődőket.