Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Családbarát munkahelyek

Adásban volt: Augusztus 25.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás
A dolgozók teljesítményét növeli, ezzel pedig a vállalat versenyképességét javítja a családbarát foglalkoztatás - többek között ez is elhangzott a Martineum Felnőttképző Akadémián tartott információs napon. Idén is meghirdették a Családbarát Munkahely Pályázatot. Magyarország számára a demográfiai és gazdasági csapdából való kitörést a család és a munkahely összeegyeztetése jelenti - hangsúlyozzák szakemberek.

Magyarország számára a demográfiai és gazdasági csapdából való kitörést a család és a munkahely összeegyeztetése jelenti - hangsúlyozzák szakemberek.

Sok család számára a gyerekek elhelyezése nemcsak nyáron, hanem - főként a kisebbeké - évközben is sokszor probléma. Több szülő is kénytelen a munkahelyére bevinni a gyermekét. Ott viszont csak akkor tud nyugodtan dolgozni, ha közben a kicsi is elfoglalja magát például egy játszósarokban, vagy gyermekmegőrzőben. Többek között ettől is családbarát egy munkahely - hangzott el a Martineum Felnőttképző Akadémián. Vannak olyan cégek, amelyek különböző egészségmegőrző programokkal támogatják a dolgozókat. Szakemberek szerint a munkavállalók teljesítményére is hatással van, ha érzik, hogy a munkahelyük törődik az igényeikkel.

Horváth Péter - kereskedelmi vezető, Sz+C Stúdió Kft., Szekszárd
A munkavállalók számára olyan körülményeket nyújtani, olyan körülményeket teremteni, aminek köszönhetően kiegyensúlyzottabban dolgoznak, lojálisabbak a céghez, ne legyenek frusztráltak ezáltal a cég teljesítménye is nőjjön.

Májusban jelent meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családbarát Munkahely Pályázata. Kis-, közepes-, és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervezetek pályázhatnak.

Hollik Erzsébet - szociálpolitikai főreferens, NEM

Az idén újra meghirdetésre került a pályázat 20 millió forit a pályázható összeg. 4 aktegória van, minimum 1 millió, maximum 2.5 millió forint az elnyerhető támogatás.

Az elmúlt években nem volt nagy érdeklődés a program iránt. 2009-ben például meg sem hirdették. Idén szeptember közepéig várják a pályázatokat.

2011. augusztus 25.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében