Hírek

Csaló adománygyűjtők

2010. március 04., 18:41
Futárszolgálatot küldenek a pénzért, ezt mondták több szombathelyi polgárnak. Ismeretlenek a Markusovszky Kórház nevében telefonon keresztül gyűjtenek – állítólag műszervásárlásra. A kórház viszont azt mondja, senkinek sem adtak ilyen adománygyűjtésre megbízást, ezért azt kérik, ne dőljenek be a csalóknak.
Csaló adománygyűjtők

A Markusovszky Kórház Közhasznú Alapítványa kizárólag csekken fogad felajánlásokat. Évente 20 millió folyik be így, amit kizárólag eszközvásárlásra fordítanak. A gazdasági igazgató több jelzést is kapott a napokban, hogy a kórház nevében, és személy szerint rá hivatkozva hívott fel egy ismeretlen női hang szombathelyieket. Azt mondta, hogy műszervásárlásra gyűjtenek, a pénzadományért pedig futárszolgálatot küldenek.

Csuka Lajosné - gazdasági igazgató, Markusovszky Kórház
"Mind a kórház, mint a magam nevében elhatárolódunk ettől a fajta pénzgyűjtéstől. Azonkívül rendkívül etikátlannak és furcsának találjuk azt, hogy a pénzgyűjtők futárszolgálattal szeretnék ezt a készpénzt gyűjteni. Nem tudjuk, hogy milyen jogcímen, mert a kórház ebben nem partner."