Hírek

Csapadék- és belvíz elvezetés a déli városrészben

2019. július 08., 16:43

800 millió forintból a város nyolc különböző helyszínén oldódik meg a csapadék- és belvíz elvezetése összesen kilenc kilométer hosszúságban. A legnagyobb összeget a déli városrészben fordítják a probléma megoldására.

Csapadék- és belvíz elvezetés a déli városrészben

Több mint harminc éve várják a Rumi úton lakók, hogy a nagyobb esőzések után keletkező tócsáktól megszabaduljanak – mondta el híradónknak a körzet önkormányzati képviselője. Most a Szőlősi vasútállomástól a Csiti-tói benzinkútig mintegy 1100 méter hosszan újítják meg a városrész csapadék- és belvízelvezetését. Ez 140 millió forintba kerül. A munkálatok előre láthatóan a gyalogos közlekedésben nem okoznak fennakadást. A nagy forgalmú Rumi utat viszont öt helyen vágják át.

Tóth Kálmán – önkormányzati képviselő
“A vállalkozóval előre egyeztettük ezt a kérdést. A Szőlős és Rumi útnak olyan a forgalma iskolaidőben, különös tekintettel a reggeli csúcsidőre, hogy vállalhatatlan lett volna akkor itt bármiféle munkálatot elkezdeni, úgyhogy közösen úgy döntöttünk, hogy a nyári szünetre időzítik a munkák kezdését, és nagy valószínűséggel a munka dandárját be is fejezik szeptemberig.”