Hírek

Csarnokavató

2014. augusztus 29., 15:14

Az egyik gépkölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás százmillió forintból új irodaházat és telephelyet alakított ki a Csaba úton. Az átadó ünnepségen Puskás Tivadar polgármester bejelentette, ősztől tovább csökkenhet az építményadó.

Csarnokavató

Eddig csak Győrből vagy a fővárosból tudtak ilyen személyemelő gépeket kölcsönözni a szombathelyi vállalkozások. Az autódaruk és a földmunkagépek mellett most már ilyen járművek is sorakoznak az egyik gépkölcsönzéssel foglalkozó cég udvarán. Pályázati támogatással összesen százmillió forintból alakítottak ki új irodaházat és telephelyet a Csaba úton.

Tóth Zsolt, ügyvezető igazgató, Vasi Bér-Gép Kölcsönző Kft.
„ Ezáltal vált lehetővé a számunkra az, hogy fejlesszük a vállalkozásunkat. 3 új dolgozót is vettünk fel, műszaki végzettségű embereket, autószerelőket és nehézgépkezelőket, továbbá egy új tevékenységi körel bővítettük a szolgáltatásunkat”

Szombathely a lehetőségek városa a vállalkozások számára- emelte ki köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester. Az elmúlt években közel ötven százalékkal nőtt a város iparűzési adóbevétele, ami többek között a kis-és középvállalkozások fejlődésének köszönhető.

Puskás Tivadar polgármester
„A kicsi, tehát az 1-50 millióig szolgáló európai uniós támogatásoknak a száma az utóbbi négy esztendőben mintegy háromszorosára emelkedett, és közel 600 ilyen jellegű pályázaton sikerült a kisvállalkozásokat, középvállalkozásokat segíteni”

A polgármester bejelentette, a szeptemberi közgyűlésen kezdeményezik az építményadó további csökkentését. Az ezer négyzetméteres csarnok közel egy év alatt épült fel. Az ünnepélyes átadó végén  megáldották az építményt.