Hírek

Cserélik a távvezetékeket, nem lesz melegvíz

2011. február 22., 08:08
Egy héten át cseréli a távvezetéket a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a Thököly utcai körforgalom építési területén. Emiatt több ütemben szünetel a fűtés-, valamint a melegvíz-szolgáltatás.
Cserélik a távvezetékeket, nem lesz melegvíz

A Távhő arról tájékoztatta híradónkat, hogy a munkálatok ideje alatt is meleg lesz a lakásokban, mert egy másik kazánházra kötötték át az érintetteket.

A régi távhővezetékről bontják le a betonborítást a Thököly utcában. Ma a földmunkát végezték el itt. Amíg világos volt, dolgoztak. Rövid a határidő, egy hét alatt kell kicserélni a vezetéket ezen a 24 méteres szakaszon. Fél pályás útlezárás mellett dolgoznak,  emiatt már ma torlódtak az autósok.

A munkálatok miatt nem csak a közlekedésben várható fennakadás. A távhőszolgáltató ilyen plakátokon tájékoztatta a környéken lakókat, hogy február 21-től 27-éig több ütemben szünetel a fűtési és a melegvíz-szolgáltatás a Fő tér, a Berzsenyi tér és a Hefele Menyhért tér egy részén, valamint a Thököly utca páratlan oldalán, a Bejczy és a Kossuth utca 1-3-ban.

 

Kecskés-Kocsis Tóth Ildikó - ügyfélszolgálati vezető, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
"Fűtés biztos, hogy lesz az ingatlanokban, valószínűleg nem annyi, amit megszoktak, de éjjel is fűtünk, hogy reggelre ne hűljenek ki az épületek. Melegvizet viszont - amíg a vezetékcsere zajlik - nem tudunk szolgáltatni, de ez csak egy napot érint összesen."


Azt egyelőre még nem tudják, hogy az egyhetes munka melyik napján nem lesz melegvíz a környéken. A kényelmetlenség több száz távhős lakást érint. Ezeket másik kazánház hálózatára kötötték, így biztosítják a fűtést. Az Iseum beruházás részeként felújítják a burkolatot. Ehhez kapcsolódva végzi el a Vasivíz Zrt-hez hasonlóan a Szombathelyi Távhőszolgáltató is a vezetékek cseréjét.