MNB
MNB - 2

Hírek

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében

2011. október 26., 23:00

A munkaügyi központ adatai alapján szeptemberben 7718 álláskeresőt tartottak nyilván a kirendeltségekben. Ez a szám nem csak az előző hónapokhoz képest jelent mérséklődést, idén eddig most legalacsonyabb a munkanélküliség. A szezonális munkák kiesése miatt azonban a szakemberek növekedést jósolnak az év hátralévő részére.

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében

Az előző hónaphoz képest 4,6 százalékkal, az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva pedig 23,6 százalékkal volt kevesebb a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében. Szombathelyen is csökkent a munkanélküliség, szeptemberben 2865 álláskeresőt tartottak nyilván a városban. A szakember szerint ez a gazdasági helyzet javulásának köszönhető.

Rodler Tamás, mb. igazgató - Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
"Van folyamatosan kereslet, a nagyvállalatok keresik a munkaerőt, illetve a közfoglalkoztatásban újabb projektek indultak, ami most a START program néven működik már."

A munkaügyi központban jelenleg több mint 1000 betöltetlen álláshelyet tartanak nyilván a megyében. A cégek folyamatosan jelzik az üresedéseket.

"Jellemzően felsőfokú végzettségre nem jelentenek be."

Most főként betanított munkásokat keresnek, de vannak szabad adminisztrátori és eladói álláshelyek is. Ezeket a munkaügyi központ honlapján folyamatosan lehet olvasni.