Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Debreceni Falco vereség

Adásban volt: 2018. november 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Meglepetésre 95:88 arányú vereséget szenvedett Debrecenben a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek első sorban a rendkívül gyenge lepattanózásuknak köszönhették a fiaskót.

A bajnokság hatodik fordulójában egyértelműen esélyesként érkezett Debrecenbe a Falco kosárlabdacsapata. Ehhez képest az első negyedben 15 pontos hátrányban kerültek, főként annak köszönhetően, hogy a hazaiak nyolcszor is a triplavonalon túlról találtak be. Szerencsére a második etap közében egy kissé elakadt a hajdúságiak szekere és így a szombathelyiek vissza tudtak jönni a mérkőzésbe. Félidőben 50:40-es debreceni vezetés állt a táblán. Térfélcserét követően egy jó időre befagyott a 10 pont körüli különbség. A Falco csupán a zárónegyedben dominált igazán, amikor fel is zárkózott 81:79-re. Ezzel azonban el is lőtte az összes puskaporát, így végül 95:88 arányú vereséget szenvedett.

Berényi Sándor - vezetőedző, Debreceni EAC
“Arra egész héten készültünk, hogy koncentráltan kezdjünk. Nagyon fegyelmezett volt a csapat és ezért dícséret jár nekik. Az, hogy honnan van helyzet, az a védekezéstől függ. Sejtettük, hogy kintről lesz első sorban helyzet. Azokat a szituációkat sikerült gyakorolni, amik be is következtek a mérkőzésen.”

A mérkőzés végkimenetelét döntően befolyásolta a lepattanócsata. Ebben a hazaiak győztek 47:23-ra, azaz összességében több mint kétszer annyi lecsorgó labdát tudtak megkaparintani, mint a Falco. Különösen a támadó palánkok alatt volt óriási a különbség, ahol 19:3-ra nyerték ezt a műfajt a hajdúságiak.

Jahhens Manigat - kosárlabdázó, Debreceni EAC
“A lepattanókkal több lehetőséghez jutottunk, többször tudtuk birtokolni a labdát. Egyértelműen megnövelte az önbizalmunkat és segített abban, hogy plussz támadásokat vezessünk. Természetesen a védő lapattanókat is ki kell emelnem, mert azok is segítettek minket, nem csak a támadó lepattanók.”

A Falco váratlan vereségének köszönhetően vissazcsúszott a bajnoki tabella nyolcadik helyére. Legközelebb kedden este 19 órakor lépnek pályára, amikor FIBA Európa Kupa mérkőzésen fogadják a Szolnoki Olaj együttesét.

2018. november 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében