Hírek

Dél-afrikában edzőtáboroznak a Dobó SE atlétái

2019. január 16., 17:08

Összesen hét sportoló, valamint két edző utazik a Dobó SE háromhetes dél-afrikai edzőtáborába. Az atléták ideális körülmények között készülhetnek majd az idei versenyszezonra, különös tekintettel a szeptemberi világbajnokságra.

Dél-afrikában edzőtáboroznak a Dobó SE atlétái

Már 1999 óta hagyomány, hogy a Dobó SE sportolói közül a legjobbak a Dél-Afrikai Köztársaságban végezhetik el a téli alapozás legkeményebb időszakát. Bár jelenleg Magyarországon is sokkal jobb időjárás uralkodik, mint az január közepén megszokott, de az ottani körülmények így is sokkal jobbak lesznek majd. Németh Zsolt vezetőedző abban bízik, hogy a három hét alatt minden munkát el tudnak végezni, melyet előre elterveztek.

Németh Zsolt - vezetőező, Dobó SE
“Itt a kőkemény munkán van a hangsúly. nagyon sok dobás lesz, lesz sok erősítés. Emellett nagyon szeretném, ha a minőségi munkát úgy tudnánk folytatni, ahogy itthon elkezdtük. Ezekben már sokat léptünk előre. Amikor pedig nincs edzés, akkor pihenő van.”

Összesen hét sportoló, valamint két edző kel útra szombaton. A versenyzők közül Gyurátz Réka és Halász Bence már teljesítette a szeptemberi világbajnokság kvalifikációs szintjét, így ők már erre a megméretttetésre fókuszálhatnak.

Halász Bence - atléta, Dobó SE
“Én reális célnak tartom azt, hogy kint megközelítsem edzéseken a 77-78 méter körüli eredményt. Itthon is sikerült már 70 méter fölött dobnom edzésen. Igazából az én izomzatom olyan, hogy az afrikai meleg nagyon sokat hozzátesz az eredményekhez és a jó mínőségű edzésekhez.”

A dél-afrikai edzőtáborban kemény munka vár a Dobó SE sportolóira. A hangsúly a gyakorláson lesz, de az sem elképzelhetetlen, hogy egy-két ottani versenyen elinduljanak. Ezzel pedig akár azonnali visszajelzést kaphatnak az aktuális felkészülési szintjükről.