Hírek

Demonstrációt szervezett a Vasi Érdekvédők Szövetsége

2011. november 22., 23:31

Fekete molinóval és egyperces néma megemlékezéssel búcsúztatták a korengedményes, korkedvezményes, rokkantsági és szolgálati nyugdíjakat hétfőn este a Fő téren.

Demonstrációt szervezett a Vasi Érdekvédők Szövetsége

A fagyos hideg ellenére  is  sokan búcsúztaták a Fő téren, a Szentháromság-szobornál a korengedményes, korkedvezményes, rokkantsági és szolgálati nyugdíjat.

Horváth Csaba, az MSZOSZ regionális képviselője
Úgy indult minden, hogy megvonják visszamenőlegesen a szolgálati nyugdíjat a remdészeti dolgozóktól, innentől kezdve szép lassan úgy éltük meg, hogy nem azoktól vonják meg, hanem mindenki olyantól, aki korkedvezményben részesült eddig, a bányásznyugdíjakról beszélek például

A törvényjavaslat zárószavazását elhalasztotta a  parlament, bár erre az előzetes tervek szerint arra hétfőn került volna sor. A demonstrációt is éppen ezért szervezték tegnap estére.

Kiss Zoltán - szervező
Eredetileg úgy volt, hogy ma fogadja el a Parlament a korengedményes, korkedvezményes és ugye a rokkantsági nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos törvénytervezetet - már úgy tudom az is be van terjesztve -  a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatban demonstrálunk.

A gyertyagyújtással egybekötött megmozduláson  politikusok, egyetemisták és az érintettek vettek részt.

Németh Ferenc
34 évet hordtam egyenruhát, karácsonykor, újévkor ünnepnapokon, amit az ország elvárt tőlem, most én várom el, hogy a törvény alapján tegye meg értem ami a törvényben le van írva.

A Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter által jegyzett törvény -ha rábólint az országgyűlés - 2012. január 1-jétől léphet életbe.