Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Diák képfesztivál

Adásban volt: 2019. június 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Összművészeti projektnapot rendeztek az AGORA Savaria Filmszínház aulájában. Évek óta ott szervezi meg a két iskola, a Kanizsai Dorottya Gimnázium és a kőszegi Jurisics Miklós Gimnázium ezt a rendhagyó képzőművészeti összejövetelt. Idén a klímaváltozással kapcsolatos foglalkozásokat tartottak.

Az utolsó ecsetvonások készülnek a graffitin - az éghajlatváltozás, a környezetvédelem került az idei előadások, filmek és a műhelymunkák központjába.

Rónaszéki Linda - képzőművész, tanár, Kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium
“A Király utcában egy romos épületet fotóztak a diákok, amjd utána itt értékelték közösen a képeket. Mögöttem látható sok, furcsa, bizarr graffiti, hát ha nem is 30 négyzetmétert, de sikerült egy  elég nagy felületet megfestenünk a diákokkal, volt egy nagyon rövid, klímaváltozásos, agitatív beszéd, amit itt tartottam.”

Ezeket az időkapszulákat műhelymunkán készítették a fiatalok. Az eseményen megnyílt a Vas megyei középsikolások képzőművészeti kiállítása is, amelyen fél tucatnyi intézmény tanulóinak mintegy száz munkája látható - a legjobbakat választotta ki a szakértő zsűri, Kamper Lajos grafikusművész és Oroszy Csaba festőművész.

Oroszy Csaba - festőművész, zsűritag
“Számomra külön öröm, hogy a társadalmi viszonyokról és az emberi kapcsolatokról is markáns véleméyneket fogalmaznak meg, szinte jövőbe látóan, látszik, hogy ők is együtt lélegeznek a társadalommal. Igenis meg merik fogalmazni a problémákat, és én úgy látom a kiállított alkotások alapján, hogy akár válaszok is lehetnek bennük!”

A legkiemelkedőbb alkotásokat díjakkal jutalmazták.  Ebben az évben minden eddiginél többen jöttek el a képfesztiválra: mintegy 160 középiskolást vonzottak a programok.  

Nagy Tamás - tanár, Kanizsai Dorottya Gimnázium
“Mindig van, minden iskolában van olyan diák, akire érdemes odafigyelni, akik tehetségesek, akik meglepő módon tudnak alkotni és szólni a kortársaikhoz, meglepő módon, fiatalos lendülettel és látásmóddal.”

Az összművészeti fesztivált - az egyre nagyobb érdeklődés miatt - a szervezők a jövőben szeretnék  két naposra bővíteni.

2019. június 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében