Hírek

Diákolimpia területi erőfelmérő

2017. február 07., 12:12

A Zrínyi-iskola csapata megnyerte a diákolimpia játékos sportversenyének területi erőfelmérőjét, ezzel bejutott az országos döntőbe. Az ezüstérmes Derkovits a fővárosi pótselejtezőn harcolhatja ki a fináléba kerülést.

Diákolimpia területi erőfelmérő

Vas, Zala, Somogy, valamint Veszprém megye két-két csapattal vett részt a diákolimpia játékos sportversenyének Szombathelyen megrendezett országos elődöntőjében. A hazai színeket a Zrínyi- és a Derkovits-iskola képviselte. Mindkét gárda óriási szurkolótáborral érkezett a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában megtartott erőfelmérőre. Ennek köszönhetően biztosított volt a remek hangulat és a mindent elsöprő buzdítás.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Szövetség
“Szombathely MJV saját magáénak érzi ezt a játékos sportversenyt, hiszen tudjuk, hozt ezt Szombathely indította el ebben a formában. Azt lehet mondani, hogy nagyon népszerű. Szombathelyről szinte minden általános iskola indult, ez nagyon fontos dolog. Például egész Budapestről hat csapat indult csak.”

A szombathelyi színeket képviselő két iskola közül tavaly a Zrínyi szerepelt jobban. Ők az országos döntőben a második helyen végeztek, így nem csoda, hogy most is komoly reményekkel vágtak neki a területi viadalnak.

Fábián Zénó - versenyző, Zrínyi-iskola
“A Derkó a legnagyobb ellenfél, de az elsők akarunk lenni.”

A Derkovits csapata is megpróbált maximálisan felkészülni a viadalra, de őket teremgondjaik hátráltatták az edzésekben. Azért a város segítségével ezen a gondon is sikerült úrra lenniük.

Török Richárd - testnevelő, Derkovits-iskola
“Heti négyszer edzettünk. Minden hetedik órában és két alkalommal mentünk ki az Aréna Savariába busszal a gyerekekkel. Hétfőn és csütörtökön. A másik két edzés az iskolában volt. Sajnos az iskolának kicsi a tornaterme, ezért kellett az Arénába kimenni, hogy ott  tudjunk 20 méteres pályára gyakorolni.”

A verseny végül teljes szombathelyi sikert hozott. A győztes Zrínyi egyből a március végén Egerben megrendezendő országos döntőbe kvalifikálta magát, míg az ezüstérmes Derkovits a budapesti pótselejtezőben harcolhatja ki a fináléba kerülést.