Hírek

Diákolimpikonok

2015. november 27., 19:32

Idén is összegyűlt a városi diáksportélet krémje, azaz a diákolimpikonok népes társasága, akik a helyi és országos diákolimpiai játékokon kimagasló eredményt értek el. Teljesítményüket ezúttal is díjazta a szombathelyi városvezetés.

Diákolimpikonok

Zenei és prózai előadások színesítették a Városházán hagyományosan megrendezett díjátadó ünnepséget, amelynek keretében elismerték azokat a diákolimpikonokat, akik a városi, majd az országos játékokon is dobogós helyezést értek el. Puskás Tivadar beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik biztosították a feltételeket, hogy a fiatalok kiváló eredményeket érhessenek el.

Puskás Tivadar - polgármester
„A sok minden tevékenység mellett, amit összességében úgy hívunk, hogy tanulás meg élet, biztosítják a fiatalok számára azt, hogy a sportban is tevékenykedhessenek.”

Szombathelyen jelenleg a mintegy 14 ezer általános és középiskolai tanulmányait folytató diákoknak közel kétharmada igazolt sportoló. Országos viszonylatban a vasi megyeszékhely példaértékű a diáksport tekintetében. Ehhez nagy mértékben hozzájárul az is, hogy a gyerekeknek manapság már minden nap szerepel testnevelés az órarendjükben.

Varga Jenő – elnök, Városi Diáksport Bizottság
„A gyerekek tulajdonképpen kétszer annyit találkoznak a tanár kollégával, kétszer annyi idő jut nemcsak a sportbeli felkészülésre, hanem a pszichéjüknek, az elméjüknek a minél frissebben tartására és ez óriási dolog mai világunkban, hogy sokkal személyesebben, sokkal közvetlenebb kapcsolat tud kialakulni tanítvány és tanár között.”

Idén száznyolcvan diákolimpikonnak díjazták a teljesítményét.

Szombath Klaudia - diákolimpikon
„Atletizálok, a városi versenyen szinte minden versenyszámban első helyezést értem el, országos versenyen pedig 100 méteren a lány váltóban ott is szintén első helyet értünk el, és 100 méteren pedig második helyezést értem el.”

Az ünnepségen elhangzott az is, hogy a sport mellett nem elhanyagolható a tanulás. E kettőt ugyan sok esetben nehéz összeegyeztetni, ugyanakkor a siker kulcsa a munkában, egymás megbecsülésében és a szabályok betartásában rejlik.