Hírek

Díjakat osztottak a Parkerdőben

2019. augusztus 21., 18:46

Idén is hagyományos és modern kategóriában osztott díjakat a 25. jubileumát ünneplő Parkerdei Kertbarát Egyesület. 2007 óta töretlen népszerűségnek örvend a szépkertes mozgalom, egyre többen neveznek a versenybe. Ezúttal 150 kertet zsűriztek.

Díjakat osztottak a Parkerdőben

Verőfényes napsütésben gyülekeztek a díjátadóra a parkerdei kerttulajdonosok. Versek és dalok színesítették az ünnepi programot.

"Csak hiányzik, csak hiányzik."

Az egyesülethez tartozó 582 kiskertben közel 1500-an töltik szabadidejüket. Az elmúlt negyed évszázadban igazi közösséggé váltak, akiket a kert iránti rajongás tart össze.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
"Az, hogy pezsgő civil szervezeti élet van Szombathelyen, az önöknek köszönhető, az olyan szervezeteknek, mint önök, akik aktívan, nemcsak környezetüket rendezik, hanem próbálnak tenni Szombathely egész közösségéért."

Az egyesület 25. jubileuma alkalmából köszöntötték Molnár Lajos elnököt, aki a kezdetektől nagy elhivatottsággal végzi szervező munkáját.

Molnár Lajos - elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
"Küzdelmes volt, sok munka van benne, de szép volt. Gyakorlatilag egy szántóföldből csináltunk egy egyesületet, van villany, víz, internet, meg egy nagyon jó közösség."

A 12 éve életre hívott szépkertes mozgalom lehetőséget ad a tulajdonosoknak, hogy rendezett kertjeiket megmutassák. A kilenctagú bizottság idén is végigjárta a kerteket, és díjazta a legszebbeket. (5:02) Hagyományos kertművelés kategóriában Kondor Józsefék nyertek.

"Van itt sóska, spenót, zöldség, sárgarépa."

A kis veteményesben mindenféle zöldség megtalálható. Az elmúlt négy évben, mióta a kertet megvásárolták, színpompás virágokkal, sziklakerttel alakítottak ki pihenésre alkalmas környezetet.

Kondor Józsefné
"Majdnem minden nap kijövünk, tevékenykedünk, barátokat fogadunk, elbeszélgetünk a kertről, meg hát az unokák jönnek."

Színes napozóágyak, ülőmedence, magaságyás tökfélékkel, paradicsommal - modern kategóriában a Falk-házaspár kertje bizonyult a legszebbnek. Tavaly fejezték be az építkezést, azóta élvezhetik munkájuk gyümölcsét.

Falk Andrea
"Elsősorban a szabadidős tevékenységre orientáltunk, a Haladás pálya mellett lakunk, és arra gondoltunk, ha eljövünk nyugdíjba, legyen olyan alternatíva, hogy ki tudunk jönni a kertbe. A modern stílust próbáltuk megvalósítani."

Idén a Nefejecs utca lett a legrendezettebb utca. (10:11) A kertesek közös sétával, és jó hangulatú eszem-iszommal ünnepeltek.