MNB
MNB - 2

Hírek

Díjátadó gálával zárult a Szociális Hét

2018. május 14., 14:22

2018 a család éve - ez volt a mottója a 23. Szociális Hétnek, amely a hagyományokhoz hűen díjátadó gálával zárult. Ezúttal hatan vehették át a város által alapított kitüntetéseket.

Díjátadó gálával zárult a Szociális Hét

Veres Michaela produkciójával kezdődött a 23. Szociális Hetet lezáró díjátadó gála. Évek óta hagyomány már, hogy ilyenkor kapnak kitüntetést a szociális szférában kiemelkedő munkát végző dolgozók. A legszebb hivatás a segítés, és Szombathelyen a szociális ellátórendszer példaértékű – mondta köszöntőjében a polgármester.

Puskás Tivadar – polgármester
„Egy közösség erejét az is meghatározza, hogy hogy bánik azokkal az emberekkel, azokkal a dolgozókkal, akik a rászorulókon segítenek.”

A Győrvári Edith-díjat Hajdu Endre, a Szív a Szívért Egyesület elnöke kapta. A Szociális Ellátás Segítéséért-díjat a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény két dolgozója: Kurucz Izabella és Fábián Sándor vehette át.

Fábián Sándor – gépkocsivezető, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény
„Nagyon szeretem az időseket, nagyon szeretem a vakokat. Majdnem azt lehetne mondani, hogy azok között nőttem fel. 14 éves koromban kerültem a vakok közé és azóta ott vagyok.”

A Pálos Károly-díj II. fokozatát Horváth Lászlóné, a Szalézi Szent Kvirin Plébánia Karitász Csoportjának vezetője és Szoboszlai Attiláné, a Napraforgó Bölcsőde kisgyermeknevelője kapta.

Szoboszlai Attiláné - kisgyermeknevelő, Napraforgó Bölcsőde
„ A segítés, a család szeretete és az önzetlen munka nagyon fontos a mi munkánkban. És a csapatmunka a legfontosabb, hogy együtt, egymásért.”

A „Pálos Károly-díj” I. fokozatát Bencsics Enikőnek, a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Közszolgálati Osztály vezetőjének ítélték oda.

A díjátadó gálán közreműködött Szabó Tibor színművész, valamint Molnár Bence és a Boglya Zenekar.