MNB - 2
MNB

Hírek

Díjazták a családbarát cégeket

2018. december 17., 15:05

Idén először díjaztak olyan Vas megyei cégeket, amelyek kiérdemelték a "családbarát munkahely" minősítést. Az elismerést azzal a céllal hozták létre, hogy a többi foglalkoztatót is ösztönözzék különböző családbarát intézkedések bevezetésére. Az ünnepséget szombaton tartották a Megyeházán.

Díjazták a családbarát cégeket

A pályázatot a Vas Megyei Önkormányzat írta ki a Savaria, valamint a Szebb Holnapért Család és KarrierPonttal együttműködve abból a célból, hogy elősegítse és megkönnyítse mások mellett a kisgyermekes anyukák visszatérését a munka világába.

Majthényi László - elnök, megyei közgyűlés
"A kormány több olyan rendszerszintű átalakítást hajtott már végre, hogy a kisgyermekes anyák vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra a szülés után, de nem elég rugalmas. Mert nem a kormány határolja be negatívan, hanem nem elég rugalmas a munkaerőpiac, nincsenek meg a rugalmas feltételei."

A díjjal pont azokat a jó gyakorlatokat ismerte el a megyei közgyűlés, amelyek a nők munkavállalását könnyítik meg. A száz alkalmazottnál többet foglalkoztató vállalkozások közül a MAM Hungária Kft. kapott elismerést.

Kiss Katalin - ügyvezető, MAM Hungária Kft.
"Nekünk nem kellett külön erőfeszítéseket tenni, hiszen helyben van a sok hölgy, helyben van a család és erre lehet építeni. Lehet építeni egészségmegőrzésben, kapcsolattartásban, munkaidő-modellekben vagy csak egyszerűen abban, hogy beszélgetünk egymással."

A száz munkavállaló alatti kategóriában a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő lett családbarát munkahely a kisgyermekes anyukáknak szóló részmunkaidő bevezetésével.

Söptei Józsefné - alpolgármester, Celldömölk
"Így a családos anyukák is meg tudják oldani a gyerek mellett is a feladataikat és el is tudják vinni a gyerekeket. Segített a város abban, hogy korai kezdés van a bölcsődékben, óvodákban, a munkahely pedig azzal, hogy egy későbbi kezdéssel ez a probléma áthidalható."

Az év családbarát munkahelyi vezetője díjat László Ervin, a Taravis Kft. HR-vezetője vehette át. Elimerést kapott családbarát törekvéseiért a Bükfürdő Thermal & Spa, a Szombathelyi Erdészeti Zrt., valamint Csepreg Város Területi Gondozási Központja is.