Hírek

Döntetlen a büki edzőmeccsen

2011. június 23., 14:44

2:2-es döntetlent játszott Bükön a júliusi bajnoki rajtra készülő Szombathelyi Haladás a Paks gárdájával. A szombathelyi csapatban a második félidőben pályára lépett a két próbajátékon lévő légiós, az osztrák Christian Szekulovics és a nigériai  Emmanuel  Oleta is.

Döntetlen a büki edzőmeccsen

A büki pályára kilátogató mintegy 2-300 Haladás szurkoló meglepetéssel konstatálta, hogy a szombathelyieknél próbajátékon lévő két légiós nem kapott helyet a Paks elleni edzőmérkőzésre készülő zöld-fehér kezdőcsapatban. Ugyan a nigériai védő Oleta és az osztrák középpályás Szekulovics is melegített a derbire, de mindketten  a kispadon kezdtek.

Aczél Zoltán vezetőedző, Szombathelyi Haladás
Láttam őket edzésen, ebből kifolyólag a II. félidő elég lesz nekik. Egyelőre úgy érzem, hogy nem fognak maradni. Ezt a mérkőzés előtt is tudom mondani, hiszen nem győztek meg az edzéseken, de a meccs mindig más. Megnézem őket és ma dönteni fogok róluk. Egy biztos: tucatidegenlégiósokat, akik nem tudnak segíteni nekünk, nem fogok a csapat közelébe engedni.

A 2:2-re végződött mérkőzésen a Haladás mindkét gólját Kenesei Krisztián szerezte. A két légiós 35-35 percet töltött a pályán, de mélyebb nyomokat nem hagytak senkiben. Minden valószínűség szerint távozhatnak majd. Érkezők azonban még lehetnek. A szurkolók leginkább a vasasos Ferenci Istvánnak örülnének.

Tóth Miklós ügyvezető, Szombathelyi Haladás
Ferenczi Istvánnak élő szerződése van a Vasassal, úgyhogy ezzel óvatosan kell bánnunk. Tény, hogy amikor Kenesei Krisztiánnal tárgyaltunk felmerült több játékos, hogy ki az, aki helyettesíthetné. Köztük volt Ferenczi István is, de mondhatnám Tököli Attilát is. Megegyeztünk Kenesei Krisztiánnal, ugye ezt mindenki tudja.

Mindettől függetlenül információink szerint Ferenczi István átigazolási ügye még nincs lezárva a zöld-fehéreknél. Akárcsak azé a Nagy I. Gáboré, akinek maradásáról folyamatosan egyeztetnek a vasiak az MTK-val.