Hírek

Döntetlent érdemelt volna a Haladás-Viktória

2020. december 09., 19:11

A szombathelyi lányok a remek helytállás ellenére 1-0-ra kikaptak a Fraditól az őszi szezon utolsó bajnokiján.

 

Döntetlent érdemelt volna a Haladás-Viktória

A bajnoki címért küzdő FTC-Telekom együttesét látta vendégül a Haladás-Viktória a női NB I-es bajnokság utolsó őszi bajnokiján. A nehéz talajon a szombathelyiek kezdtek jobban, a második percben a vezetést is megszerezhették volna, de Simon Franciska ziccerét a Fradi kapusa a felső lécre tolta. Megbosszulta magát a kihagyott helyzet, a 20. percben góllal válaszolt a Ferencváros: a korábban Szombathelyen szereplő Siklér Kinga lépett ki és pöckölt Bíró mellett a hálóba. Még az első félidőben egyenlíthetett volna a Viktória, ám Németh Adél nagy helyzetben nem tudta ellőni a kapus mellett a labdát, így a szünetben a vendégek vezettek 1-0-ra.

A második játékrészben leginkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de az FTC birtokolta többet a labdát, a vendégek irányították a játékot. A Viktória stabilan védekezett, a szombathelyiek remekül állták a sarat, így komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni a Fradi. Bár az egyenlítés nem jött össze, a kulcsjátékosait nélkülöző fiatal szombathelyi csapat remekül helytállt és az edző szerint rászolgált volna a döntetlenre az öt légióssal felálló FTC ellen.

Szabados György - vezetőedző, Haladás-Viktória
“Úgy érzem, hogy a mérkőzésen a lányok kiadtak magukból mindent. Megvolt a sanszunk arra, hogy eredményesek legyünk. Két óriási ziccer maradt a lábunkban és sajnos ezzel elbuktuk a mérkőzést. De nem mondhatok egy rossz szót sem rájuk, mert ha minden mérkőzésbe így állnak bele, akkor a későbbiekben sokkal eredményesebbek leszünk.”

A Viktória kilenc megszerzett ponttal a tabella hatodik helyén telel a női NB I-ben.