Hírek

Drága lehet a strandolás

2020. július 29., 20:41
Drága lehet a strandolás

A Katona család strandra indul. Hetente egy két alkalommal látogatnak el vízpartra. A tapasztalat szerint 15-20 ezer forintba kerül egy nap, pedig általában ételre nem is költenek.

Katona Viktor
“Mivel, hogy gluténmentes és cukormentes étrendet tartunk családunkban és ez nehezen megtalálható strandok és fürdők környékén. De hála Istennek vannak már olyan büfék és strandok, akik próbálkoznak vele, akik nyitnak ebbe az irányba, de mi ezt még otthon készítjük el, ezen tudunk legtöbbet spórolni.”

A Tófürdőn eddig 14 ezren strandoltak, ez a látogatószám kevesebb, mint a fele a tavalyinak. Ez részben a koronavírus-járvány számlájára is írható, de a legfőbb oka a változékony időjárás. Volt olyan nap, hogy ki sem nyitott a létesítmény.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR-munkatárs, SZOVA
“A belépőjegy áraink nem változtak a tavalyihoz képest sem. Ha családi belépőjegyről beszélünk, akkor ez nálunk 2 felnőtt, és 2, 14 év alatti gyermek belépését tartalmazza, ha vannak még további gyermekek, akkor nekik pluszban azt az 1-1 belépőt kell megvásárolni.”

A családok spórolhatnak a belépőn, ha QR-kóddal vásárolják, a szombathelyiek pedig a Szent Márton kártya előnyeit is élvezhetik. Az egész napos strandolásra van, aki hűtőtáskával érkezik, bár a nemrég nyílt büfében néhány ezer forintért az egész család megebédelhet.

Molnár Péter - pultos-felszolgáló, Smekk Bisztró
“Az árakat úgy szabtuk meg, hogy muszáj egy kicsit visszavenni az árakból.”

A fővárosi árakat ismerők szerint a szombathelyi belépők fele annyiba kerülnek és a büfében is bátrabban fogyasztanak.

Egerer Éva
"Majd itt vesszük meg a büfében, amit napközben megeszünk, de amikor Budapesten elmegyünk strandolni, ott bizony a belépőn kívül az összes többit, azt otthonról szoktuk magunkkal vinni, kis szendvicset, üdítőt. Maximum egy-egy lángos van megengedve a lányoknak, magunknak meg egy kávé.”

A strandok a koronavírus járvány és időjárás ellenére bíznak a kedvező folytatásban és sok vendéget remélnek a szezon hátralévő idejében.