Hírek

Drasztikus lépésre szánta el magát a Tesco

2020. június 24., 15:06

Eddig csak súlykorlátozó táblákkal próbálták távol tartani parkolójukból az itt éjszakázó kamionosokat, ez azonban nem vezetett eredményre. Most magassági kapukat építettek. Összetört aszfaltburkolat megcsonkított zöldfelület, kidöntött lámpaoszlopok jelzik most is a tehergépkocsik nyomait. Az igazgató szerint volt olyan nap, amikor 39 járműmonstrum állt a személyautók számára kialakított parkolóban.

Drasztikus lépésre szánta el magát a Tesco

Boda János – áruházvezető, Tesco hipermarket
„Egyrészt a vásárlóinkat is zavarta, nem tudtak rendesen leparkolni, valamint előfordult, hogy az autójuk is megsérült, illetve a parkolóban is több millió forintos kárt okoztak. Volt olyan, hogy kidöntötték a lámpát, nagyon sok probléma volt velük. Szemeteltek, volt, hogy tüzet gyújtottak, itt melegítették az ételt. Muszáj volt valamit lépnünk.”

Teherautóknak és buszoknak is tilos behajtani a hipermarket parkolójának bizonyos részeibe, a három méternél magasabb gépjárműveket kapuk tartják távol. A tűzoltóautók számára azonban biztosítani kell a bejutást.

Balogh Eszter – szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
„Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza, hogy a tűzoltóknak biztonságos felvonulási területet kell biztosítani a helyszín megközelítésére, ezért azt a határozatot hozták, hogy az egyik kaput meg kell emelni olyan magassági szintre, hogy a tűzoltóautó be tudjon jutni a helyszínre.”

A főbejárat előtti kapu ezért magasabb, 3,6 méteres lesz. A korlátozás nem érinti a buszparkolót és a benzinkút megközelítését, valamint a hipermarket árufeltöltését sem. A fizikai akadályok kihelyezése több millió forintba került. A barkácsáruház felőli kaput nem sokkal a felállítása után megrongálta egy figyelmetlen tehergépjármű-vezető. Ezt most javításra elszállították, de hamarosan visszakerül a helyére.