Hírek

Durva rablás a szomszédban: négy maszkos férfi támadt egy burgenlandi benzinkútra

2019. április 15., 12:06

Durva rablásról adott hírt a Burgenlandi Tartományi Rendőrség: pénteken hajnali fél négy körül négy támadó rontott rá az A2-es autópályán található benzinkútra, Loipersdorf-Kitzladen (Burgenland és Steiermark határa) közelében. A fél perces akció során kést és baseballütőt használtak, ám személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

 

Durva rablás a szomszédban: négy maszkos férfi támadt egy burgenlandi benzinkútra

A rendőrségi közlemény hangsúlyozta: a nyomozás érdekei miatt csak hétfőn hozták nyilvánosságra hírt. Az eddigi adatok alapján négy maszkos, fekete ruhás férfi támadta meg a kúton dolgozókat,  késsel és baseball ütőkkel fenyegették meg őket. Az egyik támadó cigarettákat és dohányt pakolt össze, társa a fából készült rúddal  többször a pultra sújtott,  és készpénzt követelt. Amikor kérését nem teljesítették, beugrott az eladótérbe és egy késsel felfeszítette a kasszát. A tartót végül kifeszítette a helyéről, azonban abban nem volt pénz. A támadók gyalog, a parkolón keresztül, ismeretlen irányban menekültek el.


A rendőrség szerint az akció mindössze 35 másodpercig tartott.
 

A támadók aleírások alapján 170-185 centiméter magas, 18 és 20 év közötti fiatal férfiak voltak. Valamennyien fekete ruházatot és kesztyűt viseltek, egyikük arcát Anonymus-álarc takarta, a többiek téli sportokhoz használt fekete maszkot hordtak. A rablás során minimális anyagi kár keletkezett. (Tartományi Rendőrség Burgenland).