Hírek

E-sport szakosztállyal bővült az Illés Akadémia

2020. február 19., 14:56

Az államilag elismert akadémiák közül a szombathelyi az első, amely nyit a virtuális sport irányába. Az Illés Akadémia Spirit a jövőben nemzetközi színtérre is kilépne.

E-sport szakosztállyal bővült az Illés Akadémia

Az e-sportot népszerűsítő videóval kezdődött az Illés Akadémia sajtótájékoztatója, ahol bejelentették, hogy az utánpótlásklub Illés Akadémia Spirit néven e-sport szakosztályt indít. Az e-sport az elmúlt években világszerte és Magyarországon is egyre népszerűbb, már több élvonalbeli sportegyesület rendelkezik e-sport csapattal.  

Az államilag elismert akadémiák közül viszont az Illés Akadémia az első, amely nyitott a virtuális sport irányába. A Spirit név nem véletlen, ugyanis a szombathelyi utánpótlásklub a már két éve a  magyar élvonalban ténykedő Spirit Esports-ot integrálta magába.

Szabella Olivér - alapító, Illés Akadémia Spirit
“Az volt a legfőbb célunk ezzel az összeolvadással, hogy a többi e-sport csapat fölé tudjunk emelkedni. Pont a határvonalon vagyunk Magyarországon. Vannak csapatok, akik már profikat alkalmaznak, vannak, akik még nem. Viszont olyan csapat még nem létezik Magyarországon, aki ilyen komoly infrastruktúrát tud a játékosai mögé rakni.”

Az alapító elmondta, hogy az Illés Akadémia Spirit e-sportolóival dietetikus és pszichológus is foglalkozik, ami egyedülálló Magyarországon. Az összeolvadással az Illés Akadémia egy komplett, 13 fős csapatot kapott, amely a 2020-as szezonban a fókuszt a népszerű focis játékra, a FIFA-ra helyezi.

A FIFA természetesen a profi labdarúgók számára sem ismeretlen.

Jancsó András - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Kikapcsolódásnak mindenképp jó. Ha leülünk a haverokkal, barátokkal egyet FIFA-ázni, ez jó kikapcsolódás, úgy gondolom.”

Az Illés Akadémia Spirit célja a jövőben, hogy olyan stabil topcsapattá váljon Magyarországon, amely akár nemzetközi szinten is jó eredményeket érhet el.