Hírek

Edzőmeccseket játszott az SZKKA

2019. július 29., 14:16

Pénteken és szombaton is edzőmeccset játszott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia női élvonalbeli csapata. Marosán György tanítványai előbb magabiztosan verték az NB I tavalyi 10. helyezettjét, a Mosonmagyaróvár gárdáját 28:23-ra, majd Dél-Koreával mérkőztek meg.

Edzőmeccseket játszott az SZKKA

A korábbi olimpiai-, világ-, és többszörös Ázsia-bajnok Dél-Koreát sikerült meglepnie Mayer Majáéknak, hiszen a találkozó elején még vezettek is a szombathelyiek. 20 perc elteltével azonban szépen lassan magára talált a vendég csapat, aminek következtében 14:18-ra léptek el a hazaiaktól az első félidőben. Az SZKKA bár próbálta ledolgozni hátrányát, 2 gólnál közelebb nem került a koreaiakhoz. Az ázsiaik végül 6 góllal, 30:36-ra nyerték meg az edzőmérkőzést.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Nagyon sok lerohanás gólt kaptunk, a hibáinkból átrohantak rajtunk, nagyon magas frekvencián játszik ez a dél-koreaia válogatott. Jó volt, edzettünk megint, gyakoroltunk, de azért vannak dolgok, amiket nem lett volna szabad elkövetni. Kicsit fegyelmezetlenek voltunk bizonyos dolgokban, ami már talán tegnap ment, de ez megint csak az oxigénhiány, a fáradtságnak tudható be."

A 8 hetes felkészülési program során ezekban a napokban kapják a lányok a legnagyobb terhelést.

Varga Nikolett - kézilabdázó, SZKKA
"Nagyon gyors játékot játszanak, ezzel még annyira nem tudtuk felvenni a ritmust, mi még a 3. hét végén járunk, fáradtak vagyunk és szerintem majd a 4., 5. hét után jön a gyorsaság fejlesztés, ami még hiányzik, nagyon sok technikai hibával játszottunk, de egyre jobbak leszünk."

A Bakuban rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar női kézilabda válogatott tagjaként szerepelt az SZKKA ifjú tehetsége, Pődör Blanka, aki csapatával bronzérmet szerzett. A sportolóval a későbbiekben hosszabb beszélgetést is láthatnak.