Hírek

Egészségturizmus Vasban

2011. április 28., 15:16
Minőségi változásra van szükség a vasi gyógyturisztikai szolgáltatások kínálatában, hangzott el egy szombathelyi fórumon. A Vas Megyéért Egyesület szervezésében megrendezett tanácskozáson az egészségturizmus aktuális kérdéseit vitatták meg a szakemebrek. Szakemberek szerint ahhoz, hogy a megye a jövőben kitudja használni az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket, a közlekedés fejlesztésére kell nagyob hangsúlyt helyezni.
Egészségturizmus Vasban

Az elmúlt években , a különböző pályázati források révén, több milliárd forint fejlesztési forrás érkezett az egészségiparba Vas megyébe. Ennek köszönhetően például Bükön, Sárváron, Celldömölkön, Szentgotthárdon is jelentős beruházásokat hajtottak végre. Szakemberek szerint az Új Széchenyi Terv, amelyben kiemelt területként szerepel az egészségipar, újabb lökést adhat a vasi egészségturizmusnak a következő években.
 
Dr. Göde György - vezető főorvos, Büki Gyógyfürdő Zrt.
"Most már nem arra van szükség, hogy új fürdők nyíljanak, hanem minőségi, európai színvonalú, európai szinten is elfogadott ellátásokat, egészségügyi szolgáltatásokat tudjunk nyújtani."

2011 az Egészségturizmus Éve Magyarországon, hangzott el a Vas Megyéért Egyesület által szervezett konferencián. Szakemberek szerint természeti kincseinek köszönhetően Vas megye jelentős szerepet tölt be fürdő-, gyógy-és balneogyógyászatban és az utókezelésben. Utóbbi szektorban is változásra van szükség. Több területen a betegek rehabilitációs feladatait a különböző egészségipari szolgáltatók vehetnék át.

Dr. Záborszki Zita - osztályvezető főorvos, Markusovszky Kórház
"Elsősorban a nappali ellátások körében. Például a nappali kórházi ellátások vagy a pár órát igénybevevő fürdőszolgáltatások terén. Gondolok itt a sportsérülések utáni, izületi kopásokra, ahol nem kell feltétlenül kórházi körülmények között végezni a rehabilitációt."

Egyes vélemények szerint az egészségturizmus további fejlődésének gátját Vas megyében a közlekedés jelenti. Ezért fontos a vasúti közlekedés vagy a 86-os út fejlesztése a következő években, hangzott el a fórumon.