Hírek

Egészségügy

2011. június 10., 16:05

Egészségügy címmel tartott sajtótájékoztatót Ipkovich György és Nemény András országgyűlési képviselő az MSZP városi irodájában. Az egészségügyi törvények módosításának általános vitáját a hét elején tartották a Parlamentben.

Egészségügy

Szakmai helyett a gazdasági szempontok érvényesülnek az egészségügyi salátatörvény tervezett módosításában – hangzott el a sajtótájékoztatón. A javaslatok mintegy 100 milliárd forint kivonását vetítik előre az egészségügyből, holott strukturális reformokra lenne szükség – mondta Nemény András.
„Az a pénz, amit innen kivonnak, az nem marad az egészségügyben, ez talán a legnagyobb probléma.”
A képviselő hozzátette: a gyógyszergyártók megsarcolása azt eredményezheti, hogy kevesebb pénz jut kutatásfejlesztésre, az egésszégügy támogatására és csökkenhet a munkahelyek száma is.
Ipkovich György azt mondta, az egészségügyi tanács és a Betegjogi Közalapítvány megszüntetése az érdekképviseletet lehetetleníti el. Szerinte átgondolatlan lépés lenne a passzív táppénz megszünetése is.
„Ez kettős csapást jelent a beteg dolgozó részére, akinek a munkahelye kerül veszélybe”
A képviselők hangsúlyozták: bár a módosítások fontos szerepet szánnak a szakképzésnek, a szombathelyi iskolabezárás ennek éppen ellent mond.