Hírek

Egészségügyi alapellátó projektnyitó

2019. december 12., 13:25

Új egészségügyi alapellátó központ épül a kórházzal szemben. Egyebek mellett négy felnőtt háziorvosi és tíz fogorvosi rendelő kap itt helyet. A projektnyitó rendezvényt ma tartották a Városházán.

Egészségügyi alapellátó projektnyitó

Itt, a volt strand helyén épül az új városi alapellátó központ. Több háziorvosi és fogorvosi rendelő, továbbá a fogorvosi ügyelet és egy vérvételi helyiség kap teret az épületben; körülötte parkolókat alakítanak ki. A közel hétszázmillió forint uniós pályázati támogatást az önkormányzat a novemberi közgyűlés döntése értelmében saját forrással egészíti ki.  

Vigné Horváth Ilona - igazgató, Egészségügyi és Kulturális Intézmények GESZ
“Megszavazott még 238 millió forint támogatást a bútorberendezésre, fogászati kezelőegységekre, úgyhogy ez a városi büdzséből fog megvalósulni.”

A Március 15. téri rendelőintézetből költöznek át a háziorvosok és a fogorvosok, valamint a Wesselényi utcából a fogászati ügyelet - jóval korszerűbb körülmények gyógyíthatnak az új központban.

Török Ilona - háziorvos
“Nem csak az egy rendelő elve valósul meg, hanem új épület, új körülmények - és ami, azt  gondolom, óriási előrelépés lesz a mostanihoz képest, hogy számtalan parkoló épül.

Időszerű volt az új intézmény létrehozása - fogalmazott a projektindító rendezvényen László Győző alpolgármester. Megjegyezte: jobb egészségügyi szolgáltatáshoz juthatnak a betegek, modern környezetben.

Gáspár Péter - építész, tervező
“Hőszivattyús hűtéssel, fűtéssel fog rendelkezni, természetesen a mai előírásoknak megfelelő szigeteléssel, és az épület fenntartható lesz. Magától érthető a mai fogalmak szerint az akadálymentesség.”

Az emeleti többfunkciós térben fizikoterápiás kezelésekre vagy gyógytornára is lehetőség nyílik majd.

A tervező azt is megemlítette, hogy mind az épület, mind a parkolóhelyek száma bővíthető.