Hírek

Egészségügyi szűrések a MAM dolgozóinak

2017. augusztus 18., 17:42

A munkavállalók egészségének megőrzésében élen jár a megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, a vaskeresztesi MAM Hungária Kft. A cég által szervezett idei Egészség Hét keretében az összes dolgozó, mintegy 520 fő vehet részt az emberi test minden részletére kiterjedő, alapos szűrővizsgálatokon.

Egészségügyi szűrések a MAM dolgozóinak

"Igen, köszönöm szépen."

Ennek a hölgynek a légzésfunkcióit ellenőrzik abban a kamionban, amelyben 4 napon keresztül szűrővizsgálatokon vehetnek részt a babatermékeket gyártó cég dolgozói. A vállalat által szervezett Egészség Hét keretében egy sikeres pályázatnak köszönhetően 38 féle átfogó vizsgálaton vehetnek részt a munkavállalók ingyenesen. A cég így próbálja meg felhívni dolgozóinak figyelmét többek között a szív- és érrendszeri megbetegedések, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a különböző légúti megbetegedések és az elhízás megelőzésére.

Fábiánné Novák Edina - munkatárs, MAM Hungária Kft.
"Engem elsősorban főleg az érrendszeri dolog az, ami érdekel, mivel volt már régebben egy műtétem és ebből kifolyólag kíváncsi vagyok az érrendszeremre, meg hát a koromra tekintettel is kíváncsi lennék. Remélem pozitív eredményeket fogok kapni."  

Miklai András - folyamatmérnök, MAM Hungária Kft.
"Nagyra értékelem a cégtől, hogy az automatizálás világában ilyen nagy figyelmet fordítanak a dolgozók egészségére, az emberi egészség fontosságára, illetve a dolgozók számára is ez egy rendkívüli lehetőség, hiszen teljesen átfogó maga a vizsgálat."

A babatermékeket gyártó vállalat ezenkívül számos fejlesztést hajtott végre az elmúlt években dolgozói egészségének megőrzése érdekében. Ezt a célt szolgálja például az a masszázs szolgáltatás, amelyet a munkavállalók naponta igénybe vehetnek.

Tavaly ősszel adták át ezt a fitnesz termet, ahol a cég munkatársai különböző eszközök segítségével tarthatják karban fizikumukat. Aki viszont csak egy kis nyugalomra vágyik, ebben a csendszobában relaxálhat, ahol a levegő tisztaságáról és a légzésfunkciók javításáról sólámpa gondoskodik.

Békési Viktória - HR munkatárs, MAM Hungária Kft.
"Az őszi és a téli időszakban vásárolunk C vitamint és azt minden kollégának kiosztjuk, illetve ezentúl még van egy doktornőnk, aki minden hónap elején eljön hozzánk személyesen.”

A hétfőtől péntekig tartó szűrővizsgálatok keretében az érdeklődők egy virtuális 3D Anatómiai Mozisátorban 12 perces előadássorozatot tekinthetnek meg az emberi test felépítéséről és működéséről.