Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Egy éves a termelői piac

Adásban volt: 2015. március 26.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Csütörtökönként Vas megyei őstermelők és kiskereskedők várják a helyi termékek iránt érdeklődőket az MMIK előtti téren. A termelői piac a helyi gazdaság fejlődésére is jó hatással van.

Kolbász, sonka, tojás, méz – egészséges és minőségi termékeket kínálnak az őstermelők és kiskereskedők minden héten csütörtökön az MMIK előtti téren. Egy éve várja a termelői piac a vásárlókat, úgy tűnik, egyre nagyobb sikerrel.

Nagy Csaba – méhész
„Elég jól felfejlődött a piac, a szombathelyi közönség elég jól megszokta. Az árukészletünk is elég jól megnőtt, tehát változott. Szeretik a szombathelyiek, úgyhogy megszokták a csütörtöki napot. A forgalomba is valamennyire meglátszik.”

Alkalmanként húsz-huszonöten kínálják itt a portékáikat. A vásárlók egyre fontosabbnak tartják, hogy megbízható forrásból származó termékeket fogyasszanak. A tapasztalatok szerint az a legjobban nyomon követhető áru, amelyikhez a termelő az arcát adja.

Balikó Imréné
„Gyümölcsöt például, almát, meg sonkát most húsvétra. Meg hát jó áron, biztos jobb, mint amit az ember a boltba vesz.”

Éppen egy évvel ezelőtt indult a szombathelyi termelői piac a Vas megyei Agrárgazdasági Kamara és a Pannon Helyi Termék Klaszter közös szervezésében, az önkormányzat támogatásával. Mára kialakult a biztos vásárlói kör, és sokan járnak ide nézelődni, találkozni is.

Puskás Tivadar polgármester
„Az a cél, hogy a helyben termesztett élelmiszereket, készített finomságokat itt megvásárolhassuk és ne kelljen utaztatni tönn kilométerre, esetleg több száz kilométerre ezeket a termékeket.”

Az egyéves születésnap alkalmából egyeztető fórumra várták a szakma képviselőit, majd a helyi ízekbe is belekóstolhattak a vendégek. A kormány célja, hogy a kis- és középvállalkozások támogatásával biztosítsa a rövid ellátási láncot.

V. Németh Zsolt - környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár
„Hogy megmaradjanak azok az ízek, színek, illatok, amelyek talán ismertek voltak gyerekkorunkba, nagyszüleink korában. De természetesen jelentős térségfejlesztési, helyi vidékfejlesztési haszna is van, hiszen fontos, hogy a helyben termelt termékeket, helyben is adjuk el.”

Az ünnepségen elhangzott: az elmúlt években megduplázódott az országban a helyi termelői piacok száma. A jövőben újabb programok indulnak a termelők támogatására.

2015. március 26.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében