MNB
MNB - 2

Hírek

Egy góllal nyert idegenben a Szombathelyi Haladás

2020. november 24., 19:12

A zöld-fehérek az újonc DEAC otthonából hozták el a három pontot az NB II-ben.

 

Egy góllal nyert idegenben a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II-ben újonc és sereghajtó kisebbik debreceni csapat, a DEAC otthonában lépett pályára a Szombathelyi Haladás, amelyből betegség és sérülések miatt több kulcsjátékos, Németh Milán, Holdampf Gergő, Kiss Bence, Schimmer Szabolcs, Jancsó András és Farkas Balázs is hiányzott.

Nem kellett sokat várni az első komolyabb helyzetre, amely a vendégek előtt adódott: a hetedik percben egy szép kiugratás után Kertész centikkel tekert Verpecz kapuja mellé, ezt megúszta a Hali. 17:55 - Jobban kezdett a DEAC: bő tíz perccel később Soltész távoli lövését kellett szögletre tolnia a Hali hálóőrének. 22:45- A 23. perc végén mégis a feketemezes Haladás szerezte meg a vezetést, méghozzá egy öngóllal: Németh Márió erőből belőtt oldalszabadrúgását a hazaiak védője, Belényesi támadókat megszégyenítő módon lőtte a felső léc alá, 0-1.

A térfélcserét követően megélénkült a meccs, az egyenlítés érdekében magasabb fokozatba kapcsolt a hazai együttes. A 70. percben a szerencse is a Haladás mellé állt, ugyanis óriási egyenlítési lehetőség maradt ki: Székely nagy ziccerben a kapufát találta. 74:20- A DEAC becsülettel ment előre, mindent megtett az egyenlítésért, többször is veszélyt okozott a kapu előtt, de a szombathelyi védelem hősiesen állta a sarat. 88:40- A hajrában Gyönyörű Gergő lövését bravúrral szedte ki a rövid felsőből Verpecz, így hiába nyomta meg a második félidőt a DEAC, a hiányzókkal felálló Haladás nagyot küzdve megőrizte egy-nullás előnyét és elhozta idegenből a három bajnoki pontot.

A zöld-fehérek szerdán Budaörsön vendégeskednek, majd vasárnap a listavezető DVSC-t látják vendégül a Rohonci úton.